- Autor: Petrusa86
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kapusta růžičková mražená | 1000 |
Vejce celé (syrové) | 110 |
Bílek (syrový) | 70 |
Mozzarella Light | 200 |
Feta | 150 |
Slunečnicová semínka (nesolená) | 30 |
Olej olivový | 10 |
Dochucovadla:
Sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 6630 kJ
Bílkoviny (g): 122,
Tuky (g): 85,
Sacharidy (g): 72,
SAFA (g): 41,
Cukry (g): 36,
Vláknina (g): 42,
Sůl (g): 7
Energetická hodnota na 1 porci: 1658 kJ
Bílkoviny (g): 30.5, Tuky (g): 21.3, Sacharidy (g): 18, SAFA (g): 10.3, Cukry (g): 9, Vláknina (g): 10.5, Sůl (g): 1.8
Postup přípravy
Kapustičky povaříme asi 5 minut v osolené vodě a ihned zchladíme ve studené vodě, aby zůstaly krásně zelené a nezešedly. Do pekáčku vymazaného olivovým olejem dáme napůl překrojené kapustičky, přidáme nasucho opražená slunečnicová semínka, osolíme, opepříme, posypeme nahrubo nastrouhanými sýry (mozzarelly a feta) a zalijeme rozšlehanými vejci s bílky (na 4 porce 2 celá vejce + 2 bílky). Pečeme v troubě na 180°C cca 20-25 minut.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.