- Autor: ANCINKA
- Uživatelský recept
- Porce: 5.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cuketa | 900 |
Cibule | 100 |
Rajčata | 300 |
Šmakoun hlíva ústřičná | 100 |
Vejce celé (syrové) | 55 |
Feta | 100 |
Kečup | 30 |
Vločky pohankové | 30 |
Dochucovadla:
česnek, bylinky Oregano, saturejka, tymián), bazalka Již nesolím, feta je slaná dost.
Energetická hodnota celkem: 3431 kJ
Bílkoviny (g): 52,
Tuky (g): 28,
Sacharidy (g): 93,
SAFA (g): 16,
Cukry (g): 40,
Vláknina (g): 22,
Sůl (g): 4
Energetická hodnota na 1 porci: 686 kJ
Bílkoviny (g): 10.4, Tuky (g): 5.6, Sacharidy (g): 18.6, SAFA (g): 3.2, Cukry (g): 8, Vláknina (g): 4.4, Sůl (g): 0.8
Postup přípravy
Korpus : cuketu nastrouháme, posolíme, necháme vypotit, propláchneme a vyždímáme. Smícháme s pohankovými vločkami, vejcem , nastrouhaným šmakounem a bylinkami . Na pečícím papíře vytvoříme placky a pečeme v předehřátě troubě na 180 st. C cca 20 min. Poté potřeme kečupem s česnekem, poklademe cibulkou , rajčaty a fetou , posypeme bazalkou a zapečeme ještě asi 10 minut.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.