- Autor: Naspet
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 3.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Sójový granulát Bona Vita (v suchém stavu) | 150 |
Olej běžný (průměr) | 10 |
Cibule | 150 |
Česnek | 30 |
Rajčata konzervovaná | 400 |
Rajský protlak | 40 |
Hrášek mražený | 40 |
Špenát listový mražený | 50 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, chilli, koriandr, bazalka, koření dle chuti a preference.
Energetická hodnota celkem: 3337 kJ
Bílkoviny (g): 89,
Tuky (g): 13,
Sacharidy (g): 76,
SAFA (g): 1,
Cukry (g): 52,
Vláknina (g): 37,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 1112 kJ
Bílkoviny (g): 29.7, Tuky (g): 4.3, Sacharidy (g): 25.3, SAFA (g): 0.3, Cukry (g): 17.3, Vláknina (g): 12.3, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Sojový granulát vařit asi 10 minut ve vodě s kostkou zeleninového bujonu, scedit a vytlačit přebytečnou vodu. na PL oleje osmažit nasekanou cibuli a česnek, zasypat sladkou červenou paprikou, přidat konzervu rajčat, hrst zeleného hrášku a špenát. přidat rajčatový protlak a vařit na mírném ohni, dokud se špenát (zmražené špalíčky) nerozpustí, přidat vymačkaný granulát a zamíchat, nechat společné prohřát a dochutit dle vlastního vkusu. lze natírat na chleba - topinky, jednohubky nebo na těstoviny jako omáčka.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.