TOPlist


Cuketové tagliatelle

  • Uživatelský recept
  • Autor: Simmonska
  • Porce: 2.00
  • Doba přípravy (min.): 40

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Cuketa300
Rajčata 150
Cibule15
Česnek3
Paprika žlutá 120
Olej olivový15
Basic smetana ke šlehání 33%20
Ricotta Italy30
Vejce křepelčí18
Rajčata sušená v oleji10

Energetická hodnota celkem: 1754 kJ

Bílkoviny (g): 11, Tuky (g): 29, Sacharidy (g): 31 SAFA (g): 9 Cukry (g): 17 Vláknina (g): 8 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 877 kJ

Bílkoviny (g): 5.5, Tuky (g): 14.5, Sacharidy (g): 15.5 SAFA (g): 4.5 Cukry (g): 8.5 Vláknina (g): 4 Sůl (g): 0.5


Dochucovadla:

sůl, pepř, koření na americké brambory, petržel, bazalka

Postup přípravy

Cuketu očistíme, oloupeme a škrabkou z ní vytvoříme plátky podobné těstovinám tagliatelle. Dáme do cedníku, prosolíme a necháme vypotit přebytečnou vodu. Poté propláchneme a vymačkáme. Cibuli nasekáme na drobno, s ní i česnek a sušené rajče. Orestujeme v pánvi na oleji, přidáme na nudličky pokrájenou menší žlutou papriku, podlijeme vodou a podusíme. Přidáme větší rajče, které rozkrojíme na půl a poté krájíme na "půlplátky". Též dusíme a redukujeme vodu. Přihodíme nasekanou bazalku a petržel. Pak přidáme ricottu rozmíchanou se smetanou, povaříme, přidáme cuketu, podusíme a můžeme podávat ozdobené křepelčím vajíčkem.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma