- Autor: ant.314
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 3.13
 
                    Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Olej řepkový | 74 | 
| Krůtí prsa bez kůže (syrová) | 330 | 
| Brambory rané | 1800 | 
| Zelí bílé kysané ve slaném nálevu | 330 | 
Dochucovadla:
gyros nebo jine koreni dle vlastni chuti
Energetická hodnota celkem: 10008 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 115, 
                                                        Tuky (g): 82, 
                                                        Sacharidy (g): 276,
                                                        SAFA (g): 39,
                                                        Cukry (g): 43,
                                                        Vláknina (g): 33,
                                                        Sůl (g): 5
                                                        
                                                        
Energetická hodnota na 1 porci: 3197 kJ
Bílkoviny (g): 36.7, Tuky (g): 26.2, Sacharidy (g): 88.2, SAFA (g): 12.5, Cukry (g): 13.7, Vláknina (g): 10.5, Sůl (g): 1.6
Postup přípravy
(dame rozmrazit maso) | | Brambory oloupeme a varime v tlakovem hrnci 8-10 minut (dle kvality), nechame 10 minut dojit. | | Mezitim maso okorenime a osmazime na oleji (140 C, 5minut indukce, velka panev) | | Maso dame stranou, ohrejeme zeli (a vytreme jim panev) (120 C, 2 minuty) | | Podavame ma jednom taliri, rozdelene na sektory, lze ozdobit pazitkou, vyhonky cibule ... | | ------------------- | | S kuretem (kureci prsa bez kuze syrova) to vychazi prakticky stejne, tyto dve suroviny lze zamenit dle libosti. | | Recept je PRAVE na celodenni spotrebu, skutecnou velikost porce dostaneme tak, ze do kolonky porce zadame 2.5/(prijem/10.000) | | (Protoze na den mame 20% snidani, 40% obed a 40% veceri, tedy 2.5 porce)
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.









