TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Losos v pomerančové šťávě s bramborovou kaší a letní zeleninou

Zpět
  • Autor: STOB
  • STOB recept
  • Porce: 4.00

Recept z knihy Nakupujeme s rozumem, vaříme s chutí. Zakoupit lze na www.stob.cz.

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, česnek, citronová šťáva, bílý pepř, nové koření, bobkový list, celý pepř, oregano

Energetická hodnota celkem: 7544 kJ

Bílkoviny (g): 129, Tuky (g): 71, Sacharidy (g): 153 SAFA (g): 22 Cukry (g): 62 Vláknina (g): 21 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1886 kJ

Bílkoviny (g): 32.3, Tuky (g): 17.8, Sacharidy (g): 38.3 SAFA (g): 5.5 Cukry (g): 15.5 Vláknina (g): 5.3 Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

Lososa omyjeme, osušíme a stáhneme z něj kůži. Jednotlivé porce lososa osolíme, okořeníme bílým pepřem a necháme odležet. V pánvi rozpustíme cukr na tmavší karamel, zalijeme šťávou z pomeranče a citronu, přidáme trochu vody, divoké koření (nové koření, bobkový list, celý pepř) a odvaříme až na sirupovitou konzistenci. Do takto připravené várky vložíme připravené porce lososa a vaříme pod pokličkou na mírném ohni cca 10 minut, na závěr posypeme částí čerstvého oregana. Maso připravujeme až těsně před servírováním. Bramborová kaše Omyté a oloupané brambory uvaříme doměkka a slijeme. Přidáme teplé mléko, vyšleháme na kaši a dochutíme solí. Polovinu kaše smícháme s najemno nastrouhanou mrkví a trochou česneku. Letní zelenina Červenou papriku, cibuli a cuketu omyjeme, očistíme a nakrájíme na drobné kostky. Na rozpálené pánvi na troše oleje zeleninu orestujeme, ochutíme solí, bílým pepřem a oreganem.

Fotografie

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři