TOPlist


Bonduelle cizrnový dortík

  • STOB recept
  • Autor: Bonduelle
  • Porce: 17.00
  • Doba přípravy (min.): 40

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Cizrna Vapeur Bonduelle200
Želatina (v suchém stavu)10
Rýže dlouhozrnná uvařená (nesolená)200
Vločky ovesné100
Kokos mletý50
Cukr bílý (řepný, třtinový)100
Pudinkový prášek37
Mléko polotučné (1,5 % tuku)500

Energetická hodnota celkem: 8332 kJ

Bílkoviny (g): 60, Tuky (g): 51, Sacharidy (g): 310 SAFA (g): 36 Cukry (g): 134 Vláknina (g): 33 Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 490 kJ

Bílkoviny (g): 3.5, Tuky (g): 3, Sacharidy (g): 18.2 SAFA (g): 2.1 Cukry (g): 7.9 Vláknina (g): 1.9 Sůl (g): 0.1


Dochucovadla:

lístky máty

Postup přípravy

Želatinu připravíme podle návodu na obalu. Cizrnu slijeme, propláchneme, pomačkáme vidličkou a smícháme s uvařenou rýží, ovesnými vločkami, kokosem, vanilkovým cukrem a 1/3 želatiny. Dortovou formu nebo jednotlivé malé formičky naplníme do jedné třetiny. Na tuto směs nalijeme uvařený pudink z mléka a pudinkového prášku, do kterého jsme přidali zbylou želatinu, a dáme chladit, nejlépe přes noc. Po vychladnutí zdobíme dortík čerstvým ovocem a lístky máty.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (6 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

03. 05. 2017 15:36

Slonik71

To vypadá dobře vyzkousim

05. 12. 2016 09:59

shipka45

vyskúšam tento dezert, ale z polovičnej dávky....cukor nahradím cukropurom a použijem rastlinné mlieko....

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma