- Autor: nada
- Porce: 4.20
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Olej olivový | 5 |
Dýně průměr | 500 |
Jihočeská Niva 50% | 50 |
Vlašské ořechy (nesolené) | 25 |
Sůl | 2 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, provensálské byliny
Energetická hodnota celkem: 2309 kJ
Bílkoviny (g): 23,
Tuky (g): 37,
Sacharidy (g): 38,
SAFA (g): 13,
Cukry (g): 26,
Vláknina (g): 12,
Sůl (g): 4
Energetická hodnota na 1 porci: 550 kJ
Bílkoviny (g): 5.5, Tuky (g): 8.8, Sacharidy (g): 9, SAFA (g): 3.1, Cukry (g): 6.2, Vláknina (g): 2.9, Sůl (g): 1
Postup přípravy
Umytou dýni Hokaido vydlabeme, nakrájíme na kostky, v pekáči osolíme, opepříme, lehce posypeme provensálskými bylinami nebo rozmarýnem, polijeme lžičkou olivového oleje, promícháme a pečeme na 175 st. C asi 15 minut. Posypeme nasekanými vlašskými ořechy, přidáme na kostičky nakrájenou nivu a necháme rozpustit dalších 10 minut.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.