TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

batatovo-jáhlová kaše

Zpět
  • Autor: ozzy.kratky
  • Doba přípravy (min.): 30
  • Uživatelský recept
  • Porce: 6.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl,umeocet

Energetická hodnota celkem: 5283 kJ

Bílkoviny (g): 35, Tuky (g): 22, Sacharidy (g): 225 SAFA (g): 1 Cukry (g): 26 Vláknina (g): 19 Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 881 kJ

Bílkoviny (g): 5.8, Tuky (g): 3.7, Sacharidy (g): 37.5 SAFA (g): 0.2 Cukry (g): 4.3 Vláknina (g): 3.2 Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

Jáhly uvaříme v poměru 1: 2,5 hrnku vody a mírně je osolíme, nebo použijeme jáhly z předešlého dne. Batáty oloupeme a dáme vařit do deci vody, mírně osolené. Vody nedáváme moc, stačí jen 2cm po dně, vaříme asi 10 minut do změknutí. Na oleji pomalu orestujeme cibulku, kterou osolíme více. Uvařené batáty smícháme s jáhlami a dobře rozmixujeme. Když si dáte práci, lze kaši krásně našlehat. Přidáme osmaženou cibulku, kterou buď rozmixujeme do hladka, nebo jí naopak necháme v kaši, nebo jí rozmixujeme částečně. Dochutíme trochou umeocta, aby kaše nebyla moc sladká a sójovou omáčkou. Kdo rád mlsá může si kaši ještě zjemnit ovesnou smetanou, ale není to nutné.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři