TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Provensálský tomatový krém

Zpět
  • Autor: babika
  • Doba přípravy (min.): 70
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

1 kg rajčat nebo 2 plechovky loupaných 4 stroužky česneku 1 červená cibule 2 lžíce olivového oleje 1/2 lžičky cukru 400 ml zeleninového nebo kuřecího vývaru (nemusí být) čerstvé bylinky: majoránka nebo tymián, bazalka

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř, majoránka, bazalka

Energetická hodnota celkem: 3483 kJ

Bílkoviny (g): 19, Tuky (g): 21, Sacharidy (g): 140, SAFA (g): 3, Cukry (g): 43, Vláknina (g): 17, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 871 kJ

Bílkoviny (g): 4.8, Tuky (g): 5.3, Sacharidy (g): 35, SAFA (g): 0.8, Cukry (g): 10.8, Vláknina (g): 4.3, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Rajčata omyjeme, spaříme v horké vodě a oloupeme. Vykrojíme bubáky a pokrájíme na menší kousky. Česnek a cibuli oloupeme, česnek nakrájíme na tenké plátky, cibuli na kostičky. V hrnci rozehřejeme olivový olej, orestujeme na něm cibuli, přidáme česnek a sůl, přisypeme pokrájená rajčata a cukr. Na mírném ohni podlité vodou nebo vývarem podusíme pod pokličkou asi 30 minut. Polévku rozmixujeme tyčovým mixérem. Dochutíme solí, pepřem a podáváme ozdobenou natrhanými bylinkami TIP: Zbývají vám při strouhání kůrky z parmezánu? Přihoďte je vyvařit do (polévky). S rajčaty můžete povařit a rozmixovat i hrst rýže, bude hustší a výživnější.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři