TOPlist


Pečené batáty plněné tuňákem a zeleninovou směsí

  • STOB recept
  • Autor: Karolína Fourová
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Cibulka jarní40
Olej olivový5
Smetana zakysaná 12%80
Majonéza light 40
Tuňák ve vlastní šťávě360
Créatif Texas Bonduelle zeleninová směs sterilovaná425
Batáty1000

Energetická hodnota celkem: 7328 kJ

Bílkoviny (g): 113, Tuky (g): 38, Sacharidy (g): 223 SAFA (g): 11 Cukry (g): 97 Vláknina (g): 41 Sůl (g): 9

Energetická hodnota na 1 porci: 1832 kJ

Bílkoviny (g): 28.3, Tuky (g): 9.5, Sacharidy (g): 55.8 SAFA (g): 2.8 Cukry (g): 24.3 Vláknina (g): 10.3 Sůl (g): 2.3


Dochucovadla:

mořská sůl, šťáva z poloviny limetky, čerstvý koriandr

Postup přípravy

Batáty důkladně omyjeme a na několika místech propícháme vidličkou. V troubě rozpálené na cca 180°C pečeme asi hodinu, dokud nebudou batáty měkké. Poté je vložíme do čisté utěrky, podélně nařízneme nožem a v dlani mírně rozevřeme, aby vytvořily „lodičku“. Zeleninovou směs (např. kukuřice, paprika, olivy) smícháme v misce s kousky tuňáka, zakapeme limetkovou šťávou a přidáme hrst nasekaného koriandru. Lodičky osolíme mořskou solí a plníme zeleninovou směsí s tuňákem. Podáváme s majonézou odlehčenou zakysanou smetanou a na olivovém oleji orestovanou jarní cibulkou.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

03. 10. 2017 16:58

ifucikova

Vypadá to zajímavě, vyzkouším

03. 10. 2017 09:03

dolevina

dobrý nápad

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma