TOPlist


Pečené kapří hranolky s lehkým bramborovým salátem a medovo-hořčičným dipem

  • STOB recept
  • Autor: Hanka Malkova
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 35

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Olej olivový10
Citronová šťáva10
Med10
Cibule60
Olej řepkový10
Hořčice plnotučná průměr25
Jogurt bílý polotučný průměr150
Okurky sterilované průměr120
Créatif Duo Bonduelle zeleninová směs sterilovaná 265
Brambory (syrové)400
Strouhanka55
Vejce celé (syrové)55
Mouka pšeničná hladká15
Kapr (syrový)400

Energetická hodnota celkem: 6990 kJ

Bílkoviny (g): 113, Tuky (g): 58, Sacharidy (g): 162 SAFA (g): 19 Cukry (g): 41 Vláknina (g): 22

Energetická hodnota na 1 porci: 1748 kJ

Bílkoviny (g): 28.3, Tuky (g): 14.5, Sacharidy (g): 40.5 SAFA (g): 4.8 Cukry (g): 10.3 Vláknina (g): 5.5


Dochucovadla:

sůl, mletá paprika, bílý pepř

Postup přípravy

Kapří hranolky: Kapra nakrájíme na podlouhlé hranolky, osolíme, obalíme v hladké mouce, vajíčku a strouhance ochucené mletou paprikou. Připravené hranolky vyskládáme na pečící papír na plech a pokapeme řepkovým olejem nebo postříkáme olejem ve spreji. Pečeme na 200°C cca 5-10 minut. Bramborový salát: Uvařené brambory oloupeme, nakrájíme na kostky, přidáme pokrájené sterilované okurky, červenou cibuli a na závěr přidáme zeleninovou směs Creatif Duo. Ochutíme solí, bílým pepřem a citronovou šťávou, důkladně promícháme a necháme odležet. Medovo-hořčičný dip: Dip připravíme rozmícháním jogurtu, hořčice, olivového oleje, medu a citronové šťávy.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (13 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

06. 04. 2018 14:44

Slonik71

Vypadá to dobře vyzkouším

06. 04. 2018 14:44

Slonik71

Vypadá to dobře vyzkouším

14. 03. 2018 11:15

namina52

Dobrá inspirace. Taky mám kapra ještě v mrazáku, tak zítra na něj dojde. Na pečicím papíře jsem už zkoušela rybí karbanátky a chutnaly celé rodině, tak uvidme co hranolky.

12. 03. 2018 17:03

tkoskubova

Děkuji,to vypadá moc pěkně.Já peču rybu na pečící fólii úplně bez tuku.

12. 03. 2018 15:42

babicka Eva

Určitě stojí za vyzkoušení, rybí hranolky jsem ještě nedělala.

12. 03. 2018 14:22

martashi

nevzdávatse: nejlepší je to v horkovzdušné troubě

12. 03. 2018 09:59

bessi

kapra mám ráda, tak to někdy vyzkouším

12. 03. 2018 07:02

vachova

vypadá to dobře.

12. 03. 2018 05:46

Hanakomo

Tohle zkusím, vypadá to lákavě

12. 03. 2018 05:02

ajanka

Kapra mám moc ráda, vyzkouším :-).

12. 03. 2018 02:10

nevzdavatse

Péct rybu na pečícím papíře jsem ještě nikdy nezkoušela, ale zkusím. Člověk se učí celý život.

12. 03. 2018 00:06

martashi

Na kapříka tento týden dojde, ještě je ho půlka v mrazáku.

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma