- Autor: Karolína Fourová
- Doba přípravy (min.): 15
- STOB recept
- Porce: 4.00
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) |
|---|---|
| Řecký jogurt bílý 0% (Milko) | 100 |
| Ančovičky v oleji | 20 |
| Worcester | 20 |
| Parmezán 32% | 30 |
| Olej olivový | 25 |
| Citronová šťáva | 30 |
| Papričky chilli | 10 |
| Česnek | 3 |
| Salát římský | 400 |
| Bonduelle Cizrna Vapeur | 425 |
Dochucovadla:
sůl, čerstvě mletý černý pepř
Energetická hodnota celkem: 4355 kJ
Bílkoviny (g): 57,
Tuky (g): 46,
Sacharidy (g): 82,
SAFA (g): 12,
Cukry (g): 25,
Vláknina (g): 35,
Sůl (g): 7
Energetická hodnota na 1 porci: 1089 kJ
Bílkoviny (g): 14.3, Tuky (g): 11.5, Sacharidy (g): 20.5, SAFA (g): 3, Cukry (g): 6.3, Vláknina (g): 8.8, Sůl (g): 1.8
Postup přípravy
Připravíme si zálivku vyšleháním česneku, jogurtu, 2 lžic olivového oleje, 2 lžic worcestrové omáčky, 2 filetů pokrájených ančoviček, citrónové šťávy z poloviny citrónu a poloviny množství parmezánu. Cizrnu slijeme, propláchneme a na lžičce olivového oleje spolu s pokrájenou chilli papričkou a trochou soli orestujeme. Spolu s umytým a na jemné proužky nakrájeným římským salátem dáme do velké mísy a dobře promícháme s připravenou zálivkou. Na závěr posypeme druhou polovinou strouhaného parmazánu. Do salátu je možné přidat kuřecí maso nebo ho podávat s nasucho opečenými krutony.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






