TOPlist


Cizrnový moučník

  • Uživatelský recept
  • Autor: Evusja
  • Porce: 16.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Cizrna (v suchém stavu)200
Vločky ovesné200
Pilos tvaroh odtučněný250
Vejce celé (syrové)110
Banán130
Rozinky50
Mléko trvanlivé polotučné (1,5 % tuku)100
Kypřící prášek do pečiva6

Energetická hodnota celkem: 8590 kJ

Bílkoviny (g): 114, Tuky (g): 35, Sacharidy (g): 311 SAFA (g): 8 Cukry (g): 95 Vláknina (g): 62 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 537 kJ

Bílkoviny (g): 7.1, Tuky (g): 2.2, Sacharidy (g): 19.4 SAFA (g): 0.5 Cukry (g): 5.9 Vláknina (g): 3.9 Sůl (g): 0.1

Postup přípravy

Cizrnu přes noc namočit a poté uvařit- můžeme jí i lehce převařit. Slijeme a necháme vychladnout. Vychladlou cizrnu rozmixujeme i s vločkami a přidáme tvaroh, vejce, banán, rozinky, prášek do pečiva, a dle potřeby přiléváme mléko, dokud nevznikne tužší lité těsto. Vlijeme na pečícím papírem vyložený plech a pečeme na 180°C podle toho jak moc chceme mít šťavnatý moučník- pro mokřejší tak 30 minut, pro sušší asi 50 minut. Do těsta je možné vmíchat další ovoce.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma