- Autor: Zatvik
- Uživatelský recept
- Porce: 18.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vejce celé (syrové) | 110 |
Česnek | 20 |
Cibule | 100 |
Řepa červená | 400 |
Čočka červená (v suchém stavu) | 200 |
Dochucovadla:
Sůl, pepř, petrželová nať, chilli
Energetická hodnota celkem: 4265 kJ
Bílkoviny (g): 70,
Tuky (g): 14,
Sacharidy (g): 149,
SAFA (g): 4,
Cukry (g): 37,
Vláknina (g): 40,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 237 kJ
Bílkoviny (g): 3.9, Tuky (g): 0.8, Sacharidy (g): 8.3, SAFA (g): 0.2, Cukry (g): 2.1, Vláknina (g): 2.2, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Čočku uvaříme a necháme vychladit. Mezitím nastrouháme syrovou řepu a česnek a nadrobno nakrájíme červenou cibuli (nemusí být červená, je ale jemnější, šťavnatější a pro mě lépe stravitelná). Vše smícháme dohromady spolu s vajíčkem, solí, pepřem, trochou nasekané petrželové natě a špetkou chilli. Směs je potřeba trochu zahustit, aby se spojila. Vytvarujeme (spíš umačkáme) a krátce pečeme na plechu. Směs vyjde na 18-20 kousků. Karbanátky jsou díky řepě spíše nasládlé, chutnají výborně s lehkým čekankovým salátem..
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.