TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Trojčervené karbanátky

Zpět
  • Autor: Zatvik
  • Uživatelský recept
  • Porce: 18.00

Ingredience

Dochucovadla:

Sůl, pepř, petrželová nať, chilli

Energetická hodnota celkem: 4265 kJ

Bílkoviny (g): 70, Tuky (g): 14, Sacharidy (g): 149, SAFA (g): 4, Cukry (g): 37, Vláknina (g): 40, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 237 kJ

Bílkoviny (g): 3.9, Tuky (g): 0.8, Sacharidy (g): 8.3, SAFA (g): 0.2, Cukry (g): 2.1, Vláknina (g): 2.2, Sůl (g): 0.1

Postup přípravy

Čočku uvaříme a necháme vychladit. Mezitím nastrouháme syrovou řepu a česnek a nadrobno nakrájíme červenou cibuli (nemusí být červená, je ale jemnější, šťavnatější a pro mě lépe stravitelná). Vše smícháme dohromady spolu s vajíčkem, solí, pepřem, trochou nasekané petrželové natě a špetkou chilli. Směs je potřeba trochu zahustit, aby se spojila. Vytvarujeme (spíš umačkáme) a krátce pečeme na plechu. Směs vyjde na 18-20 kousků. Karbanátky jsou díky řepě spíše nasládlé, chutnají výborně s lehkým čekankovým salátem..

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

14. 02. 2017 17:57
Rozhodně to vypadá zajímavě a bude to stát za vyzkoušení

Naši partneři