- Autor: Macatice
- Doba přípravy (min.): 40
- Uživatelský recept
- Porce: 9.20
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Vejce celé (syrové) | 55 | 
| Strouhanka průměr | 100 | 
| Olej řepkový | 50 | 
| Čočka velkozrnná (v suchém stavu) | 200 | 
| Česnek | 15 | 
| Cibule | 300 | 
Dochucovadla:
sůl, koření dle chuti,.
Energetická hodnota celkem: 7044 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 69, 
                                                        Tuky (g): 59, 
                                                        Sacharidy (g): 218,
                                                        SAFA (g): 28,
                                                        Cukry (g): 22,
                                                        Vláknina (g): 39,
                                                        Sůl (g): 2
                                                        
                                                        
Energetická hodnota na 1 porci: 766 kJ
Bílkoviny (g): 7.5, Tuky (g): 6.4, Sacharidy (g): 23.7, SAFA (g): 3, Cukry (g): 2.4, Vláknina (g): 4.2, Sůl (g): 0.2
Postup přípravy
čočku si několik hodin předem namočíme, před vařením vyměníme vodu a vaříme 10 minut. Po uvaření lehce slijeme (asi lžíce nebo dvě vody mohou zůstat). Během vaření čočky oloupeme a najemno nakrájíme (nastrouháme, nadrtíme) tři cibule a tři stroužky česneku. Vmícháme do uvařené čočky spolu se solí a kořením dle chuti (majoránka, oregano, bazalka, tymián, kmín, peř... - co kdo má rád), přilijeme olej, přidáme vejce a strouhanku a důkladně uhněteme. Tvarujeme menší bochánky, které necháme asi 10 odležet.. Smažíme na pánvi v ropáleném oleji. 1 porce = 100 g (před smažením)
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.









