- Autor: Macatice
 - Doba přípravy (min.): 45
 - Uživatelský recept
 - Porce: 22.00
 
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Paprika sterilovaná | 100 | 
| Olej olivový | 60 | 
| Okurky sterilované průměr | 100 | 
| Luštěninová směs tradiční Lagris | 500 | 
| Hořčice plnotučná průměr | 40 | 
| Cibulky sterilované | 100 | 
| Cibule | 100 | 
Dochucovadla:
sůl, koření dle chuti (bazalka, tymián...)
Energetická hodnota celkem: 10298 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 121, 
                                                        Tuky (g): 72, 
                                                        Sacharidy (g): 322,
                                                        SAFA (g): 10,
                                                        Cukry (g): 43,
                                                        Vláknina (g): 16,
                                                        Sůl (g): 4
                                                        
                                                        
Energetická hodnota na 1 porci: 468 kJ
Bílkoviny (g): 5.5, Tuky (g): 3.3, Sacharidy (g): 14.6, SAFA (g): 0.5, Cukry (g): 2, Vláknina (g): 0.7, Sůl (g): 0.2
Postup přípravy
Luštěniy předem namočíme, před vařením vodu slijeme a dáme novou. Uvaříme (v papiňáku 13 minut). Mezitím nakrájíme na drobno cibuli asterilovanou zeleninu. Luštěniny po uvaření slijeme, vmícháme olej a hořčici, přidáme nakrájenou zeleninu, sůl a koření dle chuti (vhodná bazalka, tymián, oregano) a zamícháme. 1 porce = 100 gramů Poznámka: Luštěninová směs obsahuje luštěniny různých druhů - některé (například čočka) se uvaří hodně do měkka, jiné (tmavé fazole) zůstávají relativně tvrdé. Výsledný salát má tedy poměrně nehomogenní strukturu a spíše než klasiocký salát připomíná napůl hustou kaši nebo pomazánku. Vhodné jako příloha nebo na chleba.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






