- Autor: spetra
- Uživatelský recept
- Porce: 15.00
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) |
|---|---|
| Mouka rýžová | 500 |
| Kypřící prášek do pečiva | 6 |
| Cukr třtinový hnědý | 120 |
| Vlašské ořechy (nesolené) | 50 |
| Vejce celé (syrové) | 110 |
| Mléko polotučné (1,5 % tuku) | 250 |
| Borůvky | 200 |
| Máslo čerstvé nesolené | 125 |
Dochucovadla:
servírujeme s tvarohem, jogurtem, kysanou smetanou, či zmrzlinou, dle naší chuti
Energetická hodnota celkem: 16468 kJ
Bílkoviny (g): 75,
Tuky (g): 156,
Sacharidy (g): 548,
SAFA (g): 63,
Cukry (g): 151,
Vláknina (g): 12,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1098 kJ
Bílkoviny (g): 5, Tuky (g): 10.4, Sacharidy (g): 36.5, SAFA (g): 4.2, Cukry (g): 10.1, Vláknina (g): 0.8, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
- do mísy prosejeme mouku a přidáme kypřící prášek, cukr, mleté ořechy a uděláme důlek - do sypké směsi nalijeme rozpuštěné máslo, vejce promíchaná s mlékem - nakonec přidáme borůvky - pečeme v rozehřáté troubě 180°C/ cca 20 min
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






