- Autor: martashi
- Doba přípravy (min.): 40
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Brambory (syrové) | 400 |
Olej běžný (průměr) | 30 |
Jihočeská Niva 50% | 50 |
Farmářský jogurt bílý | 60 |
Česnek | 10 |
Dochucovadla:
pepř, provensálské koření
Energetická hodnota celkem: 3413 kJ
Bílkoviny (g): 24,
Tuky (g): 48,
Sacharidy (g): 71,
SAFA (g): 14,
Cukry (g): 7,
Vláknina (g): 7,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1707 kJ
Bílkoviny (g): 12, Tuky (g): 24, Sacharidy (g): 35.5, SAFA (g): 7, Cukry (g): 3.5, Vláknina (g): 3.5, Sůl (g): 1
Postup přípravy
Oloupané syrové brambory nakrájíme na silnější plátky lehce pomašlujeme olejem, upečeme v troubě při 180°C po zrůžovění posypeme nastrouhanou nivou a ještě chvilku zapečeme až se sýr rozpustí. Podáváme se zeleninovým salátem. Na omáčku: smícháme jogurt s rozetřeným česnekem a částí nastrouhané nivy.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.