- Autor: karolinafourova
- Doba přípravy (min.): 30
- STOB recept
- Porce: 4.00
 
                    Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Quinoa (v suchém stavu) | 160 | 
| Voda | 500 | 
| Rukola | 50 | 
| Polníček | 50 | 
| Cibulka jarní | 20 | 
| Jablko | 130 | 
| Bluedino Eidam uzený 30% | 100 | 
| Olej olivový | 20 | 
Dochucovadla:
sůl, čerstvě mletý pepř, hrst nasekaných čerstvých bylinek - petržel, máta, pažitka
Energetická hodnota celkem: 4739 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 52, 
                                                        Tuky (g): 48, 
                                                        Sacharidy (g): 121,
                                                        SAFA (g): 15,
                                                        Cukry (g): 16,
                                                        Vláknina (g): 28,
                                                        Sůl (g): 2
                                                        
                                                        
Energetická hodnota na 1 porci: 1185 kJ
Bílkoviny (g): 13, Tuky (g): 12, Sacharidy (g): 30.3, SAFA (g): 3.8, Cukry (g): 4, Vláknina (g): 7, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Quinou s vodou uvaříme, trvá to cca 15 minut, a necháme vychladnout. Větší zelené jablko, jarní cibulku a uzený sýr nakrájíme a přimícháme do hotové quinoy pokojové teploty. Na závěr přidáme 2 lžíce panenského olivového oleje, rukolu a polníček a dochutíme špetkou soli a čerstvě mletým pepřem. Salát lze podávat také jako přílohu.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.









