TOPlist


Bulgurové rizoto

  • STOB recept
  • Autor: karolinafourova
  • Porce: 5.00
  • Doba přípravy (min.): 35

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Olej řepkový15
Cibulka jarní50
Mrkev100
Paprika červená250
Kuřecí prsa bez kůže (syrová)240
Kukuřice sterilovaná průměr200
Hrášek sterilovaný průměr200
Rýže Basmati (v suchém stavu)200
Bulgur pšeničný (v suchém stavu)200

Energetická hodnota celkem: 9604 kJ

Bílkoviny (g): 116, Tuky (g): 27, Sacharidy (g): 393 SAFA (g): 4 Cukry (g): 49 Vláknina (g): 46 Sůl (g): 3

Energetická hodnota na 1 porci: 1921 kJ

Bílkoviny (g): 23.2, Tuky (g): 5.4, Sacharidy (g): 78.6 SAFA (g): 0.8 Cukry (g): 9.8 Vláknina (g): 9.2 Sůl (g): 0.6


Dochucovadla:

sůl, pepř, kari koření

Postup přípravy

Rýži s bulgurem propláchneme a vaříme každé zvlášť podle návodu na obalu. Kuřecí prsa nakrájíme na proužky, ochutíme a orestujeme na lžíci oleje dozlatova. Maso dáme na talířek, zakryjeme alobalem a do pánve přidáme na tenká kolečka nakrájenou mrkev s jarní cibulkou a necháme jí lehce změknout. Poté přidáme tenké proužky papriky a jako poslední přidáme kukuřici a hrášek. K zelenině přidáme do pánve uvařenou rýži s bulgurem, vmícháme 1/2-1 lžičku kari a kuřecí maso.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

03. 05. 2017 15:41

Slonik71

Delavame a chutná celé rodince

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma