Co vám chybí v databázi potravin?
Založeno: 01. 09. 2016, Hanka Malkova Ve skupině: Nový Sebekoučink Počet členů: 24
Nenašli jste v databázi nějakou potravinu? Na databázi stále pracujeme a dále ji aktualizujeme a budeme rádi za jakékoli podněty.
Komentáře
Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se
23. 01. 2019 13:31
Hanina1
21. 01. 2019 08:59
Hanka Malkova
21. 01. 2019 08:54
Hanka Malkova
18. 01. 2019 11:23
Hanina1
17. 01. 2019 04:40
Jirina55
17. 01. 2019 00:43
Macatice
A v Sebekoučinku lze velmi jednoduše vytvořit vlastní recept s tím správným množstvím výchozích surovin a pak ho používat opakovaně.
16. 01. 2019 10:28
Hanka Malkova
PetraPo: Hledala jsem hodnoty a na internetu je bohužel neuvádí, zkusím ještě kontaktovat přímo Albert, jestli by mi hodnoty neposkytli. Jinak budu muset hodnoty zjistit přímo v prodejně a to mi bude ještě chvíli trvat. Ale pokud byste mi mohla třeba napsat hodnoty produktů, které zrovna budete mít, tak by mi to moc pomohlo :-) Kdyžtak mi můžete napsat e-mail (hankamalkova@stob.cz). Děkuji
09. 01. 2019 08:49
PetraPo
08. 01. 2019 20:09
smolicek71
08. 01. 2019 13:51
Hanka Malkova
A k dýni - hodnoty jednotlivých druhů jsou podobné, můžete tedy zadat dýni, která je v databázi. Hodnoty jsou uvedené bez jader.
08. 01. 2019 13:44
Hanka Malkova
08. 01. 2019 12:10
erika153
06. 11. 2018 21:05
babockaxxx
18. 10. 2018 00:43
babockaxxx
08. 08. 2018 09:16
Hanka Malkova
07. 08. 2018 14:06
filipova
07. 08. 2018 09:45
Hanka Malkova
02. 08. 2018 08:44
filipova
25. 04. 2018 14:38
Hanka Malkova
25. 04. 2018 11:58
Hanka Malkova
Přidám brzy do databáze.
25. 04. 2018 11:28
Hanka Malkova
Zatím takhle, do databáze přidám při příští aktualizaci. Kost má průměrně okolo 40 g, ale lepší je ji po snědení zvážit a odečíst z původní hmotnosti.
24. 04. 2018 19:33
vlasta11
19. 04. 2018 22:22
vlasta11
17. 04. 2018 20:30
Nadvornikova
04. 03. 2018 07:43
jatodokazu
21. 02. 2018 16:46
Hanka Malkova
hodnoty pletence jsou tyto (do databáze to časem přidám):
1740 kJ, B 4,7 g, T 27 g, S 38 g, SAFA 10 g, Cukry 10 g, Vláknina 0,9 g
hmotnost jednoho kusu (většinou) 95 g
21. 02. 2018 15:54
arslanalpova
21. 02. 2018 15:44
Hanka Malkova
Při další aktualizaci to do databáze přidám.
20. 02. 2018 11:54
nada
Dotaz Drahosl: ...mám problém v kolonce jídlo,vaření v databázi potravin,kde do vyhledávací kolonky zadám Tofu,Hledat a vyjedou mi recepty z tofu ...
Odpověď nada: Záložka JÍDLO A VAŘENÍ > volba Databáze potravin > zadám tofu a Hledat. Zobrazí se recepty se slovem tofu. Kliknu na recept, prohlédnu si ho, kliknu na tlačítko "Zpět na seznam"
Já jsem jednoduchým způsobem zase nenašla tofu na ananasu. Vyhledávač mi nepomohl. Každá hledáme jinde.
19. 02. 2018 20:56
Hanka Malkova
19. 02. 2018 20:48
Hanka Malkova
15. 02. 2018 11:31
jatodokazu
13. 02. 2018 12:56
Drahosl
13. 02. 2018 12:51
Drahosl
13. 02. 2018 12:30
nada
Moje odpověď: ...Kliknu na recept, prohlédnu si ho, kliknu na tlačítko "Zpět na seznam"
Klikni např. na Tofu marinovaný plátek a uvidíš nad jeho popisem tlačítko Zpět na seznam.
13. 02. 2018 10:38
nada
13. 02. 2018 05:53
terezzz
12. 02. 2018 14:24
nada
Záložka JÍDLO A VAŘENÍ > volba Databáze potravin > zadám tofu a Hledat. Zobrazí se recepty se slovem tofu.
Kliknu na recept, prohlédnu si ho, kliknu na tlačítko "Zpět na seznam" a znovu napíši slovo tofu a Hledat.
Na začátku seznamu se zase zobrazí recepty s tofu a za nimi chybné alternativní recepty, kterých si nebudu všímat.
Tak pokračuji bez vyjíždění z Databáze potravin, jen musím opakovaně zadávat vyhledávané slovo.
Když jsem zkusila vrátit se šipkou v levém horním rohu obrazovky, slovo tofu tam sice zůstalo napsané, ale program na tlačítko Hledat nereagoval a zobrazil celou databázi.
12. 02. 2018 12:28
Drahosl
11. 02. 2018 11:47
nada
Krůtí maso pečené vynásob 1,3 a zadej jako syrové. Dotaz se tu řešil už v lednu.
11. 02. 2018 10:15
jatodokazu
04. 02. 2018 11:18
nada
03. 02. 2018 21:44
Lucka4
nikde jsem nenašla Hrašku,kterou používám do polívek,tak jsem si ji tam zadala sama podle obalu,ale na konci při dotazu,jestli je to zelenina,jsem dala,že není a nejsem si jistá,jestli je to správně,protože se skládá ze 70% hrachu a zbytek jsou jáhly a obiloviny. Má to nějaký vliv?
02. 02. 2018 09:43
nada
02. 02. 2018 09:03
Hanka Malkova
02. 02. 2018 09:02
Hanka Malkova
01. 02. 2018 23:55
vlasta11
01. 02. 2018 23:52
vlasta11
31. 01. 2018 17:59
nada
31. 01. 2018 15:29
botsbulk
30. 01. 2018 09:13
Hanka Malkova
Ale vzhledem k tomu, že se používá v minimálním množství (řekla bych, že do jogurtu dáte tak 1 g), tak je to zanedbatelné. Proto v databázi stejně jako jiné koření ani není (ale pro úplnost ji tam asi dodám).
13. 01. 2018 14:47
valeoo
13. 01. 2018 14:25
nada
13. 01. 2018 12:32
Macatice
Já sama ji nepostrádám - čtečku čárového kódu nemám, opisování čísla z obalu by bylo pomalu stejně pracné jako opisování hodnot (a hodně náchylné na nějaký překlep). A navíc mám dojem, že množství výrobků v různých baleních od různýcgh výrobců bude mít přibližně stejné parametry (třeba taková mouka pšeničná hladká nebo cukr bílý s jakýmkoli přídomkem charakterizujícím velikost zrn), takže uvádění takových několika prakticky "stejných" výrobků několikrát s různými kódy by neúměrně zvětšovalo databázi. To je můj uživatelský pohled. A navíc, za ty dva roky, co na Stobu jsem, je tohle první dotaz/požadavek na čárový kód. Pokud se takových požadavků sejde víc, určitě se nad tím tvůrci zamyslí, podobně jako v jiných případech.
11. 01. 2018 14:09
avobor
22. 11. 2017 15:28
Romca K.
22. 11. 2017 12:14
Romca K.
Topinambury jsou velmi vhodné pro diabetiky, protože neobsahují škrob, kterého je mnoho v bramborách, ale diabeticky vhodný inulín, dále železo, křemík, draslík a vitamín C.
21. 11. 2017 14:39
mtronic
21. 11. 2017 08:49
nada
chalva s mandlemi: 2274 kJ, B=15.3, T=35.1, S=40.8, SAFA=8.6, C=32, Vl=5
chalva s kakaem: 2386kJ, B=12.9, T=36.8, S=44.2, SAFA=7.8, C=32, Vl=6
19. 11. 2017 19:45
tkoskubova
19. 11. 2017 16:34
Hanka Malkova
nada: Kuřecí tuk a hovězí lůj v nejbližší době přidám.
mtronic: Hodnoty konopné mouky nějak nesedí, opravdu jsou takhle uvedené na obale? Ale zapátrám ještě po hodnotách z dalších zdrojů.
19. 11. 2017 14:48
sifaka
19. 11. 2017 09:50
mandlicek
10. 10. 2017 12:47
mtronic
10. 10. 2017 10:13
nada
01. 10. 2017 08:29
Hanka Malkova
30. 09. 2017 16:39
Yogii
30. 09. 2017 15:20
Macatice
Já bych to řešila následovně - založením vlastního receptu s názvem Trojobal. Při nějakém tom obalování si zvážit a odměřit, kolik surovin (mouka, mléko, vejce, strouhanka) na to obalování použije a na závěr zjistit, kolik průměrných porcí (např. kusů cca 100g syrových řízků) z toho člověk obalil. To bude počet porcí trojobalu v receptu. A při zadávání do Koučinku si pak dá např 100 g kýty plus 1 porce Trojobalu, nebo 150 g kýty, krkovice..., prostě obalovaného materiálu plus 1,5 porce Trojobalu. U "hladkých" potravin to bude podobné těm řízkům, odhaduju, že třeba na obalovaný karfion bude toho trojobalu víc.
19. 09. 2017 11:18
kakabus85
03. 08. 2017 09:47
Hanka Malkova
01. 08. 2017 16:47
arslanalpova
30. 07. 2017 09:02
Hanka Malkova
17. 07. 2017 10:17
Macatice
18. 06. 2017 23:20
sifaka
Zapsáno obal/databáze.
Energ.1620/1850,tuk.15/17,Sach.52/65,Cukr.2/0,Vlák.23/9,3,Bílk.5,2/6,1
U sušenek Gigestive jsou taky odchylky ale jen minimální.Dnes jsem si koupila Fibra na zkoušku-byly v akci a překvapilo mně jak jsou sladké oproti Digestive, které jsem si už oblíbila, tak mě napadlo podívat se na obal.Není tam 0 cukru.Díky za kontrolu.
17. 05. 2017 12:24
Macatice
U toho salátu určitě je celková háva, tak je třeba odhadnout množství masa (klidně se na to zeptej - podle velikosti porce a hustoty masa bych to odhadvala na 100-200 g v strovém stavu) .
Vlastní potraviny z ingrediencí by měly vycházet dobře - nevím, proř ti vycházejí hausnumera a v jakém smyslu to jsou hausnumera. U vlastních potrvin je potřeba správněnastavit velikost porce. O "porcování" jsem tu porůznu psala já i jiní (např. Ant314). Ve zkratce - pokud děláš něco, co pak nerozdělíš na například 4 porce (třeba omáčku. pečenou rybu), ale počítáš s tím, že si pak budeš postupně ukrajovat nebo brát menší přesně odvážené množství na talířek (třeba chleba, nějakou pomazánku, salát), pak doporučuju sepsat si všechny ingredience, zvýžit výsledný pokrm v celkovém množství (ale třeba pečivo nech vychladnout, při chladnutí se ještě mění obsah vody), váhu v gramech vyděl stem a toto čílo pak při zadávání rezeptu uveď jako pořet porcí. Jedna porce pak má 100 g.
Tak například výsledný domácí bochníček chleba bude mít 1234 g (tedy něco přes jedno kilo). Pořet porcí v receptu bude 12.34. Dáš si krajíček, avážíš ho, vyděl stem a budeš mít ktuální velikost porce. Tak třeba krajíč 75 g představuje 0.75 porce.
12. 05. 2017 23:08
leonaz
11. 05. 2017 10:00
Hanka Malkova
Děkuji za upozornění, opravdu bulgur nebude mít tolik vlákniny. Je to zhruba poloviční množství (dle Nutridatabáze 9 g vlákniny). V databázi jsem to již opravila. Omlouvám se za chybu.
11. 05. 2017 09:58
Hanka Malkova
Macatice: Tvaroh opraven.
Lenda 26, sifaka: Skyr ve všech příchutích doplněn.
Bublina 9: Šťáva bude mít hodnoty zhruba jako UGO řepa jablko, tak můžete zadat stejně.
jesus: Cider doplním brzy, mám v plánu aktualizovat celou kategorii alkoholických nápojů. Hodnoty má tyto: 220 kJ, B 0, T 0, S 13 g, SAFA 0 g, cukry 13 g, vláknina 0 g.
10. 05. 2017 21:03
sifaka
10. 05. 2017 13:46
Macatice
Bulgur je drcená pšenice,
Jednotlivé typy vloček mají v databázi následující obsah vlákniny, přibližně stejný obsah (nebo jen o málo nižší) mají i "přílohové" formy daných obilovin v suchém stavu (např. ječné kroupy, pohanka, krupky, ale celozrnný pšeničný kuskus má např. jen 6 g vlákniny, asi čím drobnější forma, tím méně vlákniny)
Vločky pšeničné 10
Vločky ovesné 12.7
Vločky ječné 10
Vločky špaldové (což je de facto taky pšenice) 10
Vločky žitné 10
Vločky pohankové 10
Kde se v tom bulguru vláknina nabrala? Není to převzato z nějaké tiskové chyby na obalu?
Díky.
06. 05. 2017 21:16
sifaka
22. 03. 2017 09:01
bublina9
22. 03. 2017 01:02
Macatice
21. 03. 2017 00:04
Amalka12
20. 03. 2017 14:57
Hanka Malkova
07. 02. 2017 16:06
Harrie
07. 02. 2017 00:46
sifaka
17. 01. 2017 11:36
Hanka Malkova
15. 01. 2017 19:43
nada
Díky
13. 01. 2017 15:07
bohuminska
12. 01. 2017 16:53
HankaCh
12. 01. 2017 16:51
HankaCh
10. 10. 2016 17:12
korit
09. 10. 2016 13:59
nada
08. 10. 2016 14:48
nada
08. 10. 2016 09:31
Hanka Malkova
08. 10. 2016 09:20
evinka49
08. 10. 2016 08:15
Hanka Malkova
07. 10. 2016 06:30
korit
06. 10. 2016 15:50
Hanka Malkova
06. 10. 2016 15:08
ant.314
20. 09. 2016 13:27
korit
07. 09. 2016 09:53
sifaka
07. 09. 2016 09:31
antoninpetras
06. 09. 2016 16:22
Matlik
z předchozí zkušenosti mi také velmi chybí kalorické hodnoty z jídelen (masa, omáčky atd.) předpokládám, že většina z nás se stravuje v zaměstnání v nějaké jídelně, restauraci. Bylo by dobré mít tam mít i vegetariánské jídla.
Děkuji.
05. 09. 2016 17:02
antoninpetras
05. 09. 2016 15:23
Hanka Malkova
Pokud máte takhle rozsáhlou databázi a jste ochotný se s ní podělit, tak toho ráda využiji. Automatické zveřejňování uživatelských položek neplánujeme, přece jenom tam mohou vznikat chyby, které by se pak těžko odchytávaly. Naše databáze je právě unikátní v tom, že vše kontrolujeme a propočítáváme, aby tam nevznikaly nějaké nesmysly, na jaké je možné narazit v jiných databázích. Ale pokud mohu vaše položky využít, tak je ráda projdu a poté některé použiji do veřejné databáze. Pokud by vás takových bylo více, co máte už vytvořenou databázi vlastních uvařených pokrmů, tak by mi to určitě při tvorbě moc pomohlo.
05. 09. 2016 14:12
antoninpetras
Ještě by možná bylo dobré zvážit, zda by potraviny zadávané uživateli (po selekci, protože třeba v mém případě vlastní databáze obsahuje z většiny vlastní hotová jídla) nemohly být převedeny do společné databáze. Při vší úctě, stovky nebo tisíce uživatelů vám databázi rozšíří násobně rychleji ve srovnání s prací jednoho či dvou sebezapálenějších lidí.
Jinak nový koučink používám 1. den. Starý podle mne neměl chybu a již podruhé mně zachraňuje. 2011-2012 30kg, teď zatím velmi pozvolna 12. Takže celekm jsem vám všem vděčen za celkem 42kg. I proto jsem rád, že ten nový koučink logikou ze starého vychází a že jste šli cestou evoluce, ne revoluce. Vaše práce má smysl.
05. 09. 2016 13:22
Quick
05. 09. 2016 10:53
Hanka Malkova
05. 09. 2016 10:50
Hanka Malkova
Nově jsem přidala sushi, které má poměrně standardní recepturu, takže tam se snad budou hodnoty hodně blížit realitě.
Recepty i vlastní potraviny lze v Novém Sebekoučinku editovat:
http://www.stobklub.cz/faq-dotaz/197/
http://www.stobklub.cz/faq-dotaz/199/
05. 09. 2016 10:08
antoninpetras
05. 09. 2016 10:01
antoninpetras
01. 09. 2016 19:05
rechovot
01. 09. 2016 17:35
Hanka Malkova
01. 09. 2016 17:34
Hanka Malkova
01. 09. 2016 17:33
nada
EH/100 g = 437 kJ, B=5 g, T=4,3 g, SAFA=1,1 g, S=10 g, cukry=1,8 g, vláknina ?
01. 09. 2016 16:55
01. 02. 2019 17:07
Hanka Malkova