TOPlist
Sledujte nás:

Jak skloubit časově náročnou práci a zdravou životosprávu

Zpět
Ve skupině: Kila a stres
Počet členů: 181
Založeno: 03. 10. 2010

Velmi často se setkávám v mých kurzech, které ve STOBu vedu, s námitkou, že dodržování jídelního režimu se nedá časově zvládnout při zaměstnání. Znám to sama ze svojí zkušenosti. Když jsem pracovala v kanceláři, často se mi stávalo, že jsem zůstala dlouho do večera v práci a pak řešila vlčí hlady čokoládovými tyčinkami z automatu. Nyní se zase často přistihnu, že chci něco dodělat ještě v době, kdy mi dcerka spí a přijde mi jako plýtvání tím cenným časem, kdy se mohu v klidu soustředit na práci, když si půjdu připravit a sníst nějaký pokrm. Pak už zase někam spěcháme a já zjišťuji, že jsem opět vynechala některé z denních jídel. Vím, že jediná možnost je, předem se na tyto situace připravit. Nejde to samo, to určitě ne. Člověk s tím musí počítat. Říkám si, musím jít přeci příkladem a nemohu porušovat jídelní režim, když spousta členek stobklubu je tak vzorných :o). Ano, to je pro mne velká motivace. Snažím se proto si co nejčastěji zároveň se snídaní chystat i svačinku a tu si potom přinesu k počítači a jakmile je na ni správná doba, v klidu si ji sním. Už mnohokrát jsem si ověřila, že když dbám na pravidelný jídelní režim, mnohem méně mne přepadají náhlé chutě na cokoli či nezvladatelný hlad. A jaké máte zkušenosti vy? Jak se bráníte pokušení sníst to nejdostupnější, když máte opravdu málo času? A jak si plánujete jídeníček? Budu se moc těšit na vaše příspěvky.

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

25. 01. 2021 09:07

Hezký den přeji. Také s podobným problémem bojuji. Netýká se to jen časově náročné práce, ale ještě navrch studia. Za normální situace je to peklo, protože přes den na jídlo moc nemám čas. A když už na něj nějaký čas mám, tak hrozně hltám, což mi nedělá dobře. Pak bych večer "sežrala slona za pochodu". :D Musím ale říct, že mi docela prospěla distanční výuka zavedená kvůli koroně. Nemusím nikde přebíhat mezi učebnami, natož fakultami, takže mi času zbývá o něco víc. Jídlo, co se obědů týká, si navařím na několik dní dopředu, pokud to jde. Svačinky už pak připravuji za pochodu a na večeře už čas mívám. :) Naučila jsem se i pravidelně snídat, za což se musím poplácat po rameni. Dlouhá léta jsem totiž nesnídala. Ohledně toho plánování, vždy mi vyhovovalo si připravit jídlo na den dopředu, nabalit si i svačiny do krabiček a tak. Ale, kdo se pak s tím vším má tahat. :D Naučila jsem se i plánovat si jídlo vyváženě, aby mě pak už hlad večer nehonil + zapojuji "druhou večeři" v podobě nějaké menší a lehce stravitelné svačiny. Pomáhá mi to ještě chvíli večer fungovat.

19. 11. 2017 16:49

Tak co pracují na 12 je problém s dodržováním jídla chystám si sice krabičky ale jsem v nepřetržitém provozu tak na jídlo není čas vždy se to snažím sníst rychle ale pak my je těžko

07. 03. 2015 19:55

Zdravím všechny hubnoucí ;-) mám problém úplně stejný,jako tady JituP. Byla bych moc vděčná,za nějakou zkušenost, podobně "postižených". Pracuji ve 12hod směnách nepravidelně raních a nočních. Ranní jsou v klidu,ale na těch nočnich mám prostě hlad,takže musím jíst vic, abych nezkolabovala. Dá se zhubnout i když 2krát v týdnu sním víc,než mám? Má s tím někdo zkušenost? A ještěě zajímá můj výdej energie v práci,když celou směnu běhám po hale a doplňuju (zvedám,tahám,smýkám) krabice a pytle s materiálem.Nic takového jsem ve výdeji nenašla :-( Ďekuji moc za odpovědi a práci čest :D

30. 01. 2015 22:40

Pracuji na 12ti hodinové směny, pravdou je, že čas na jídlo v práci většinou mám, pokud ne, je to výjimečně a tak náročné, že pak pro jednou neřeším semaforky. Na noční se připravuju už během dne, oběd a odpolední svačinu posouvám tak o hodinu, večeřím už v práci okolo 20 hodiny a to 3/4 kJ určených na večeři, zbylou 1/4 si nechávám na II. večeři okolo 23 hodiny a před pátou hodinou snídám. Po vyspání začínám obědem, takže přijdu pouze o dopolední svačinu. Při předchozím hubnutí mi tenhle způsob vyhovoval, hubla jsem, teď zase začínám tak uvidím.

06. 01. 2015 08:54

Mám podobný problém jako Iva. Pracuji ve směnném provozu. Udělat si přestávku na jídlo je velice těžké, ale sníst jídlo v určitou dobu nemožné. 5eším to také svačinkami z domu. Jen nevím, jakým způsobem mám jíst, když mám noční směnu. Nejde být jen na zelenině, to pak ráno málem omdlívám....Děkuji za radu

02. 01. 2015 14:42

Krabicky. Ale můj problém jsou večeře. Letos je vyřeším a pak zase začnu hubnout.

02. 01. 2015 12:38

Řeším to krabičkami, které si připravuji den předem a beru i do práce. Kolegové sice divně koukají, ale to je jejich problém:-)

29. 12. 2014 09:19

Dobrý den, zajímalo by mě, jak mám jíst /a kolik/, když jsem vzhůru 24 hodin, někdy i více.

29. 11. 2014 08:21

Vzhledem k mým dvanáctihodinovým službám je to těžké. Při denní službě ani nemám čas se kolikrát najíst, takže bez předem pečlivě připravených svačinek si ani neškrtnu-ty sním zapochodu, ale aspoň něco. Při noční službě se zas snažím najíst hned ze začátku směny a pak až klasicky snídám.

28. 02. 2014 22:17

Díky moc za komentář. Docela mě to stresovalo, že jím pozdě. Dělám co mohu, již jen zlikvidovat dva červené semaforky - pití a pohyb. Hezký večer vám všem.

27. 02. 2014 08:46

jitabrita: jestli si dobře pamatuju, tak poslední jídlo bys měla sníst asi 4hodiny před spaním, abys nešla spát hladová. Takže jestli máš klidný večer a ve 22:00 ti poslední jídlo stačí, tak asi v pohodě. Každý máme jiný režim, takže nemůže být jeden univerzální časovač ;)

26. 02. 2014 22:27

Dobrý den vám všem ! Jsem zde nová a mám zásadní problém. Je to na škodu, když snídám v 10.00 - 11.00 hod. a usínám kolem 3.00 ráno ? Kdyby mě zabili, dříve nevstanu a dříve neusnu. Jak mám nacpat 5 jídel do denního režimu ??? Opravdu to není o disciplíně, o zvyku...Vstávala jsem 15 let v 5.00 ráno a stejně jsem usínala ve 2.00 hod.. Vadí to, když budu tedy večeřet ve 22.00 ? Moc díky ! Jinak toto vedení by mne mohlo velmi motivovat.

26. 02. 2014 21:41

dneska jsem si poctivě udělala 5svačin (jsem z domu od 9 do 19 bez pauzy na oběd), fungovalo to dobře, snad mi to takhle vydrží každou středu s tímhle rozvrhem, a nejenom středu

26. 02. 2014 19:04

Tak já jsem v práci za exota, páč tam pořád něco jím nebo klohním v kuchyňce, museli si zvyknout :-)

26. 02. 2014 16:57

To přesně znám. Přijdu ze školy, hladová a spořádám na co přijdu :((( Jde prostě o ten zvyk, nosit si svačiny. Pravidelnost nade vše!

25. 04. 2013 15:26

Myslím,že nejdůležitější je zažít si ten režim 5x denně jíst a nevyrazit nikam bez sváči v tašce. Když tu kontrolku pak člověk v hlavě má,tak to jde určitě snáz. Kolikrát si mezi dveřmi při odchodu z domu říkám: mám mobil? Mám klíče? mám sváču? pro jistotu máme doma zásoby proteinových tyčinek z DM, žitné sušenky REJ (jsou zvlášť balené), či podobné rychlodobrůtky. Nebo přihodím alespoň jablko či kefírový nápoj. Prostě po něčem tam rychle sáhnu a jedu :-) pak už si to zdlábnu když je prostě chvilenka čas. Ale musím říct,že se Stobem dietím potřetí (mezitím 2 porody) :-) a vždycky se mi ta kontrolka časem vytratí :-( ale tentokrát už to určitě bude napořád. Už kvůli dětem, které chci také vést trochu zdravějším směrem...

25. 04. 2013 13:13

Jsem v režimu hubnutí 8. týden a naučila jsem se pravidelně 5x denně jíst a většinou s tím nemám problém. Řeším následují víkend, neb jedu na cvičební víkend, do hotelu s polopenzí. Na svačinky vezmu ovoce, zeleninu a cereální tyčky ale to co mi připraví na talíř v hotelu to nevím jak zapíšu. Množství masa a příloh nějak odhadnu, ale tuky případná zahušťovadla to nevím. Doma stále vše vážím a hubnutí funguje. Mám dole 7 kg a dostala jsem se z nadváhy do normálu. Jsem se sebou spokojená, cítím se výborně. Hubneme s manželem i jemu jdou kg dolů. Věřím , že vydržím
i dále. V pondělí začnu s udržovacím režimem. Na úspěchu má zásluhu pravidelné jídlo. Domnívám se, že jím vic než jsem kdy jedla a nemám chutě na sušenky, které jsem si dávala k odpolední kávě. Pohyb je taky důležitý, ale cvičila, lyžovala a chodila jsem i před hubnoucím režimem. Myslela jsem si, že ta nadváha ke mě patří. Vždy jsem bývala na hranici normálu a nadváhy. Pravidelná strava mi pomohla. A ještě poznámku, funguje to i v šedesáti ...

25. 04. 2013 10:20

pokud jsem doma a v práci jídlo je v pohodě, ale když se jede na kole nebo na delší túru je to už problém, ale zas je víc pohybu tak se snad nic tak hrozného neděje

24. 04. 2013 22:00

24.4.2013
Někdy je to problém chystat si dopolední a odpolední svačiny dopředu,zvláště když se někam jede.

22. 04. 2013 13:13

mám také problém se najíst,prostě to někdy nejde.A už se mi stalo,že jsem skoro omdlel. Zkoušel jsem mít po kapse tyčinku,ale ze sladkého nalačno mě bolí břicho a mám pak průjem.Ve zdravotnictví prostě někdy něco jako zákonná půlhodinka na oběd neexistuje.

11. 04. 2013 14:48

kdybych dělala na směny tak snad nedám jídelníček dohromady

11. 04. 2013 12:57

Majolenka2:
Moc rozumně se jídlo při 24 hodinovém bdění a činnosti zapsat nedá. Noc tedy nezapisuj, část můžeš zapsat příští den do snídaně. Předpokládám, že po spánku začneš obědem.

10. 04. 2013 20:48

To vám nezávidím, ty směny. Těžko se to hlídá, když člověk pracuje od rána do večera, natož ještě přes noc

09. 04. 2013 17:29

zdravím všechny a prosím o radu...pracuji na 12 hodinové směny,pokud jde o denní směnu,s jídlem nemám problém,horší je,když přijde směna noční....ráno vstávám okolo 6.30 hod,přes den normálně funguju...domácnost,dítě,zahrada,....a večer startuju na noční...ale to už mám v sobě 5 jídel....v noci samozřejmě jíst musím taky,ale absolutně netuším,kam jídlo zapsat,aby na mě neřvaly červené semafory,že mám všeho moc....poradíte mi někdo?????

29. 03. 2013 21:37

Jsm doma na mateřské,ale krabičky si chystám taky.Ne každý den,ale je to šikovné a člověj jen sáhne a je to :-)

27. 03. 2013 10:20

všechno jídlo si chystám sama, občas dcera uvaří večeři a ve vaření obědů v týdnu se střídám se sestrou, v naší úžasné jídelně se fakt jíst nedá to je chemička a ne jídelna

26. 03. 2013 17:46

Také to tak dělám.Moc nepracuji,jen 2 dny v týdnu,obědvám ve školní jídelně jídelně,ale ostatní jídla si nosím s sebou(ovoce,zeleninku-kedluben,ředkvičky,papriku nebo sterilovaný hrášek,kousek celozrného pečiva) a dá se to i při časové tísni.

03. 03. 2013 23:17

Knihu o krabičkové dietě jsem si také půjčila - vlastně obě - ale nějak mne to nezaujalo - když já tak nerada jím podle nějakého rozpisu... Vybrala jsem si tam asi tři, čtyři recepty k odzkoušení, jinak mi ty knihy nic nového nepřinesly

03. 03. 2013 06:32

ja si den predem naplanuju jidelnicek na stobu ... kdyz je cas, tak i pripravim ... kazdopadne pak uz nemusim premyslet, co si dam k jidlu .... ale ja mam jiny problem ... nektere dny spim trebas 4 hodiny, jindy 12, nekdy mi to vyjde pres den, nekdy v noci ... to je pak celkem dost slozity dodrzet i naplanovany jidelnicek ... celkem s tim dost bojuju :/

02. 03. 2013 22:46

Já si do práce dělám krabičky dělám 12tky tak jdu dost nabalená jídlem,je fakt že mi už tak nepřepadá vlčí hlad .Jídelníček ted plánuji podle knihy krabičková dieta je to tam i s hodnotama,,protože už je člověk občas bez nápadu co vařit.Vařím zvlášt rodině zvlášt sobě.

02. 03. 2013 21:27




02. 03. 2013 21:25

ivamal

vážená paní Niki
tento web slouží ke změně životního stylu pomocí správného chutného jídelníčku a radosti z pohybu - to jsme si konečně dnes vyzkoušely na sobotě plné pohybu - kde jsme se s radostí hýbaly - k obědu měly palačinky zapečené s cottage, ochutnaly jsme produkty ze šmakouna a tofu a mohly si zakoupit i další zajmavé produkty. A co jste zde nenašly? Potravní doplnky - v každém vašem příspěvku je reklama na neověřené produkty - pokud se to objeví ještě jednou, vymažeme vás z tohoto webu - přečtěte si v sekci O nás normy a zásady.

02. 03. 2013 21:09

I v práci mám v ledničce vlastní krabici a v ní bílé jogurty, cottage, v mrazáku meruňkového snackera (nemá se mrazit, ale mně se zdá, že se s ním při mrazení nic nestane), v šuplíku bílkovinné tyčinky, takže nečekaná práce přesčas mne jídelně nezaskočí. Ovšem ty tyčinky v šuplíku jsou docela nebezpečné, když mne jen tak honí mlsná...

02. 03. 2013 20:30

Já si dělám každý den krabičky- snídani sním doma, s sebou si beru obě svačiny i oběd. Pokud někdy nestíhám si tohle připravit, dopadne to někdy špatně.. Mou výhodou je ale to, že jezdím celý den v autě- a celozrnné pečivo, kvalitní šunku a nějakou zeleninu mají v každém obchodě (teda skoro v každém).

02. 03. 2013 17:58

Zkouším to taky tak. Protože co si do práce nepřinesu, to nemám. Příprava ale bude muset přijít už tak týden dopředu, když dělám týdenní nákupy.

02. 03. 2013 17:09

Ahojky lidičky. Podle mé zkušenosti, kdy mi dlouho nešla vůbec kila dolů říkám - hubnutí znamená správné tráveni, mrkněte na www.okg-fit.cz/sila-prirody

22. 02. 2013 15:27

Ahojky, naučila jsem si připravovat jídlo den dopředu a tak nemám ssebou v práci nic jiného,než to co mám z domova odvážené a spočítané. Docela jsem si na to už zvykla a začíná to být pro mne " automatika ".

22. 02. 2013 13:36

Osobně si vždy den předem chystám do krabiček jídlo na celý den i tu večeři, alespoň zeleninku a když ji nesním, jelikož stihnu večeři tak mám aspoň zeleninu na další den. Vesměs si chystám jídlo na dva dny a šetřím tímto hodně času :-) Pečivo ... jím jen ráno, jelikož u toho mi sacharidy mi vždy také vyskakují jak se jim zachce .. tak to kompenzuji takto.

25. 09. 2012 16:11

Já jsem zrovna nově nastoupila do práce a pracuju na 12h směny s tím že ráno vstávám v 5 a v 6 vyrážím z domu, takže kolikrát nejím 5 nebo 6 ale klidně i 7x denně vzhledem k tomu jak mám hlad, ale pořád se nemohu zbavit toho, že mi na semaforkách svítí sacharidy červeně s plusem :( jestli uplně vynechat pečivo? Nemá někdo nějakou radu? :)

24. 09. 2012 21:30

Již po několikáté si říkám, že budu dodržovat pravidelný režim v jídle. Je pondělí večer a já zase musím konstatovat, že se mi to nepovedlo.Odpolední svačinu jsem vynechala, protože jsem byla na jednání ( a taky je pravda, že jsem neměla nic po ruce...mohla jsem si prostě aspoň kousnout, když né sníst celou) no a z jednání pak rychle, rychle a nebyl čas ani se napít, ani si zajít na záchod. Domů jsem dorazila v šest večer a snědla všechno co mi přišlo pod ruce. Děs a zase se přesvědčuji, že to bylo naposled co jsem sebe odbyla, a že si prostě na sebe udělám čas ...od zítra .... slibuji.

02. 04. 2012 08:53

Když jsem sem přišla, tak se mi taky zdálo, že s mou prací nikdy nemůžu mít nějaký režim v jídle. No a po pár měsících ( jsem "rychlík", já vím. :-( ) jsem najednou zjsitila, že to jde. Sice tady to není pravidelnost v tom smyslu, že bych v osm měla snídani, v deset svačinu atd., ale aspoň jsem si udělala pořádek v tom, že jde po sobě pět jídel.
Takže mlho - asi Ti tím odpovím i na Tvou otázku - já osobně si dávám tu svačinu. I když se třeba vrátím "na základnu" o půl dvanácté nebo později, tak si dám to ovoce nebo jogurt, co mám na svačinu. Oběd si dám tak za hodinku poté. A tělo si časem zvyklo, že po větší snídani je malá svačina a až po ní zase oběd. Ale nevím jak to máš časově - pokud máš danou polední pauzu, tak bych si dala asi rovnou oběd, ať pak nemáš hlad.. Nebo koneckonců ten kousek ovoce si klidně můžeš dát k obědu jako zákusek, ne?

01. 04. 2012 20:02

Dobrý večer, chci se zeptat, když nestihnu sníst třeba dopolední svačinu (některé dny chodí klientů tolik, že se opravdu nezastavím), jestli ji mám sníst místo oběda a ten posunout, nebo ji vynechat a dát si hned oběd? většinou mám dopoledne papriku, bílou Activii nebo jeden kus nějakého ovoce... Díky!

01. 04. 2012 19:42

JItuP - děláte to správně . klidně si ještě dejte noční oběd - když pracujete, tak muíste jíst - i když trochu odlehčené pokrmy, ale určitě byste se měla najíst jak to děláte 3.-4 hodiny před tím, než jdete spát, tedy v práci a pak hned do postele. Jen dejte pozor, abyste uhlídali celkový energetikcý příjem za 24 hodin. A těm, kteří orpavdu nemají čas na jídlo - u pásu u pokladny apod., tak mějte alespon v pakce proteinovou tyčinku - je sice drahá, ale v DM ji mají za 15,-Kč - od dražších máme v novém čísle časopisu, nebo kefír či neslazené jiné zakysané produkty a popíjejte, pít vám přeci nikdo nezakazuje

30. 03. 2012 19:36

Ahojda, taky směnuju, jedu na dvanáctky takže přes den není problém, noční jsou horší, nevydržím v noci nejíst, takže véču jsem si rozdělila na 20 % večeře a 5 % druhá večeře, jelikož po noční jdu spát až kolem osmé ráno tak mezi čtvrtou a pátou ranní si dávám snídani, spím většinou do oběda, takže dopolední svačina není ... nevím jestli to je úplně správné, ale u mě to funguje

20. 09. 2011 10:31

Ahojky všem, doteď jsem v práci řešila jídlo vždy operativně, podle toho, kdy a kolik času zbylo. Ale jak jsem tak pročítala příspěvky, dospěla jsem k názoru, že začnu plánovat den předem a vše si hezky připravím do krabiček. Tak doufám, že mi to vydrží a zmizí chutě si zobnout něco navíc ;) Díky všem za rady a inspirace.

28. 08. 2011 08:52

to Oskara - jíádelníček jsem si nechala zpracovat.

28. 08. 2011 00:43

oskara
ivo77 píšeš "jídelníček je sestaven dobře..." nechala sis udělat jídelníček nebo je to tvá idea?

23. 07. 2011 18:18

Já sice nepracuji na směny, ale ráno vstávám kolem půl páté a vyrážím kolem páté na cestu na vlak a následně do práce. Tam jsem tak v sedm. Z práce se vracím nejdříve kolem půl šesté, někdy , když mám službu tak v půl deváté večer - bohužel, žádné lepší spojení nemám a ani není zatím v dohledu práce v místě bydliště. Již od listopadu loňksého roku se stravuji podle předem připraveného jídelníčku, a tam každý večer - v průměru tak hodinu - věnuji přípravě krabiček na další den. Někdy se mi opravdu moc nechce, ale zatím jsem nikdy nevynechala. Dělám to pro sebe. Sice někdy sním i to co nemám "naplánováno", ujíždím na Bebé sušenkách, ale zas tak velké výčitky z toho nemám, zvýšený příjem se snažám kompenzovat vyšším výdejem - např. jízdou na rotopedu. Jídelíček je pravděpodobně velmi dobře sestaven, neboť chutě sníst něco navíc mne nepřapadají moc často.

05. 07. 2011 16:10

někde jsem se dočetla,že po noční se jíst nemá,tělo je unavené a všechno si ukládá,na noční si beru zeleninu nebo ovoce a docela mi to vyhovuje a nepřibírám,po probuzení si dám takové jídlo,které mám jíst podle hodin ,takže začnu buď obědem nebo sváčou,záleží na délce spánku a pak normálně pokračuju.

08. 06. 2011 21:46

Není - zákonná přestávka je po 6 hod. Ale myslím, že velké obchodní řetězce si s tím asi moc hlavu nelámou....

08. 06. 2011 20:12

vehicle: Není ze zákona povinná přestávka po cca 4 hodinách práce?

08. 06. 2011 18:40

Osobně by mě zajímal názor, jak to udělat jako prodavačka, která má 1 pauzu za den a pracuje od 8rána do dejme tomu 22h? Když budu chodit krátký dlouhý a nebudu muset dělat přesčas, budu rád, ale jak to potom zvládat? Možná se mi poštěstí a budu opět dělat v kanceláři - asistentku, ale vzhledem k tomu jaké mám vyhlídky, nejspíš budu prodavačka :/ S malou a bez školy už mě nikam nevezmou, tenkrát to bylo štěstí a těhotenství mi znemožnilo si práci zajistit dlouhodbě - smlouva na dobu určitou.
Je tu někdo kdo má nějaké triky? Přeci nebudu jíst zamčená na záchodě :D

08. 04. 2011 13:51

Já sice na směny ani nic podobného nechodím, ale pracuje a studuji většinou 12 a více hodin denně - pořád mám bohužel pocit, že mám málo jídla.... nevím, jestli je to tím, že jsem hrozně žravá nebo si prostě musím jenom zvyknout. CHci zbubnout asi 5 kilo, takže nic tak tragického, ale i tak mám pocit, že si s tím denním množstvím, které mi určují semaforky prostě nevystačím :-( a to jím opravdu zdravě, vyváženě a žádné hlouposti... prostě jsem asi žravá :-) Vám to stačí?

31. 03. 2011 17:57

Problém s jídlem v zaměstnání řeším taky. V půl osmé ráno se nasnídám, pak jedu do práce, pracovní doba mi začíná v půl desáté. Dopolední svačinu musím bohužel vynechat, protože nemám přestávku na jídlo. Oběd mám ve 12, další pauza v 17:00. Pracovní doba mi končí ve 21:00 a ve 22:00 jdu většinou spát, takže 5 jídel za den nestíhám, většinou tři, někdy slupnu něco po cestě z práce, ale v autobuse se nesmí jíst :( Bohužel ani pít nemůžu tak, jak bych potřebovala :( Zaměstnavatel nemá pro zdravý životní styl pochopení.

27. 03. 2011 16:14

Začínám-nevím,jak se přidat a kam...ale nějakou náhodou jsem se dostala k těmto příspěvkům a inspirují mne-hlavně tím rozdělením jídel při noční a po noční na víc jídel,ale celkově ve správném množství na 24h....to zkusím.A připravím si zeleninu k ruce-lepší než rychle rozbalit a shltnout Tatranku od kolegyně...ve 2h ráno..:-)

07. 02. 2011 14:28

Já si vždycky den dopředu naplánuji snídani a svačiny (dopolední,odpolední).Na oběd chodím většinou do restaurace, takže si i vyberu den předem jídlo podle jídelaku z internetu. A zhruba si to spočátám. Po práci přijdu domu, hned zasednu a spočítám a případně upravím podle skutečnosti a pak začnu kouzlit večeři. To znamená, že si nejpre zkusím zadat na co mám chuť a upravuju a špekuluji, dokud mi nesvití zelené semaforky nebo aspoň oranžové. A pak si to ukuchtím a sním.
Zjistila jsem, že takhle mi to nejvíce vyhovuje.A ikdyž nejsou pokaždé všchny semaforky zelené, někdy mě zlobí bílkoviny jindy sacharidy, tak asi se to tělu líbi, protože jsem psychicky v pohodě a váha taky dolu jde.

07. 02. 2011 04:51

také jsem kdysi dělala na směny a vyzkoušela jsem dva režimy: den byl ´v jídelníčku noc a noc den - to ale nevyhovovalo, protože jsem ve dne moc nespala a měla pak hlad. druhý způsob je rozdělit jídlo do víc menších porcí na celou dobu, kdy jsem byla vzhůru (např. do 10 h dopoledne jsem spala a po směně v 6 h ráno jsem šla zase spát. tj. 20 hodin jsem rozdělila po 3 h na 6-7 jídel, která dohromady měla kalorickou hodnotu takovou, jako normální den. je to trochu složitější a taky to nebylo dokonalé, ale lepší, než ta první varianta, kdy mi před nebo po noční kručelo v břiše, když jsem zrovna nespala :-)

13. 01. 2011 23:29

Směny jsou opravdu velkou zátěží pro organismus, Ale základní pravidlo, když pracuji, musím jíst , a když přijdu domů, ulehnu již bez jídla, No a rozvhrnout to tak, aby příjem za 24 hodin ani při noční, kdy asi celkově méně spíte, nebyl větší než obvykle. No a noci? knedlo vepřo zelo si asi nedáte, takže něco takového, aby zelene semaforky byly spokojené.

11. 01. 2011 18:15

Také chodím na směny.Kolem 2hod. si dávám malou sváču-nejíst celou noc bych nevydržela.Potom mám celý režim přeházený,ale statečně bojuji.Máte nějáké řešení?

03. 01. 2011 08:12

Já pracuji na směny, a v noci nejíst, to je někdy opravdu boj sama se sebou, často s větrnými mlýny....často podlehnu svodům "žrádlomatu"...ale už to přestane, začínám s krabičkami!!

19. 10. 2010 09:35

Ahoj, pro mě je opravdu jediné řešení dodržování jídelníčku, hodně pít. Ale když přijdou dny nepohody, stresu... podléhám - jídelníček rozhodím a několik dní- někdy i týdnů mi trvá než se zase srovnám. Budiž nám útěchou, že je nás víc, co s tím máme problém.
Tisíckrát si mohu říkát- sladkostmi to nevyřeším....a stejně stres řeším čokoládou a pak se divím, že týdny úsilí a snižování jsou vniveč!!!! ach jo!!!

18. 10. 2010 22:09

Ahoj, já si zvládám vše krásně naplánovat, pak ale přijde stres, "užívám" si ho dostatečně doma i v práci, potřebuji se uklidnit a sáhnu po něčem naprosto neplánovaném.... V létě jsem to řešila vyběhnutím do přírody. Jenže teď už je tma, když dorazím domů a připravím něco k jídlu pro rodinku Jak to řešíte vy?

17. 10. 2010 16:55

Já mám po operaci žaludku (TUBULIZACE) a jím menší porce. Jím pravidelně, protože po této operaci mi odstranily i "hormon hladu" takže už neznám kručení v žaludku, ale musím si hlídat čas na jídlo. Má jedna porce je 85g nebo 125 ml, a jsem plná.
Abych se ale vrátila k té pravidelnosti. Já si hlídám čas na jídlo a čas na pití. Jím po 3 hodinách, a mezi tímto časem vypiju téměř i 1l čaje nebo vody. Třeba vím, že od 9-10h musím vypít přiúravenou flašku vody nebo ředěného džusu. Mám flašky 0,75l od vody Rajec, ty si každé ráno naplním a v danou hodinu ji mám u sebe. Co se týká jídla, mám malé plastové krabičky do kabelky, do krabičky dám většinou sušenky bebe a mám je tam pro případ, že v ten daný čas se nemám čas najíst, tak poslouží sušenka, nebo nosím jablko.
Tím, že mám menší žaludek, tak mi stačí i menší porce, které se ko kabelky krásně vejdou. Takže pravidelnost dodržuji a už je to zvyk, vím, že pokud nebudu pravidelně jíst, tělo bude mít důvod k ukládání zásob... a ten důvod tělu já nedám, takže dodržuji pravidelnost a tělo si tak nemusí dělat zásoby na horší časy.

04. 10. 2010 13:50

Holky, chválím. Jste vzorné. Ať se vám daří.

04. 10. 2010 12:55

Já musím mít taky vše spočítáno a připraveno dopředu na celý den. Jenže kolikrát se k tomu dostanu až večer po desáté hodině a už se mi nechce...

04. 10. 2010 08:58

Planuju si jidelnicek den dopredu a chystam si jidlo do krabicek

Naši partneři