TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 25. 11. 2016

Jak si nahrát profilovou fotku?

TerezaBenickova

Sebekoučink

Váš cyklus již skončil. Pro pokračování v Sebekoučinku si založte nový cyklus.

Získané body

Tento měsíc: 48
Celkem: 1470
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 132650.48 km
Kolo: 65973.90 km
Cvičení: 5505 h 16 min

Přátelé

Stob skupiny

 

?

Jak se připojit ke skupině

TerezaBenickova

Jak psát blog?

Příběhy našich úspěšných aneb Projekt pro rok 2019

11. 03. 2019

Snažit se při hubnutí přiblížit nějakému vzoru je normální. Nebo spíš… velmi časté. Výsledky našeho oblíbence nás donutí věřit, že to dokážeme i my. A to je opravdu silná a cenná motivace.

Bohužel stejně tak dobří v tom, jak dokážeme náš vzor obdivovat, tak krátkozrací jsme v jeho výběru. Často totiž není naším vzorem naše báječná kamarádka, které se podařilo zhubnout 5 kilo a ke štěstí jí stačí, že se z velikosti XL dostala o jedno číslo níže. Není to ani náš kolega, který začal jednou týdně chodit do posilovny, a i když nemá zrovna pekáč buchet, je spokojený, že se díky cvičení cítí více fit. Není to zkrátka někdo, kdo by nám byl svým způsobem blízký, znali bychom jeho reálný příběh a byl by nám aspoň trochu podobný, ať už věkově či životním stylem. 

Naopak. Mnohem ochotněji vzhlížíme ke šťastně (a neuvěřitelně štíhle) vypadajícím bezejmenným postavám na stránkách lifestylových časopisů. Na sociálních sítích sledujeme účty s dokonalými (byť tisíckrát upravenými) fotografiemi, za kterými (jak alespoň pevně věříme) se skrývá stejně dokonalý život dokonalého člověka. A my jsme ochotní vyzkoušet téměř jakoukoliv, byť nesmyslnou či předraženou dietu, kterou nám daný člověk doporučí, jen abychom se mu přiblížili. 

Kromě toho, že realita je od této virtuální dokonalosti často na míle vzdálená, tak v těchto chvílích úplně zapomínáme respektovat sami sebe a neuvědomujeme si jednu důležitou věc. Každý jsme jiný, máme jiné zvyky, jiné cíle, jinou motivaci, jiné genetické předpoklady. A proto, co naoko funguje našemu vzoru, nemusí nutně fungovat nám. A většinou opravdu nefunguje. 

No a když pak hubnutí nejde podle plánu, je to pro nás zklamání. Zklamání, že neumíme být stejně krásní a dokonalí jako náš vzor. Asi si dokážete představit, že jen máloco působí tak demotivačně. 

Motivujeme reálnými příběhy 

A tak se naším cílem pro rok 2019 stalo proti tomuto trendu zabojovat a motivovat vás tím, podle nás, nejlepším možným způsobem. A to příběhy neobyčejně obyčejných lidí, lidí jako jste vy (a jako jsme my), kteří to dokázali.

A dokázali nejenom shodit dohromady celých 205 kg (!!!), ale našli zdravý a vyvážený vztah k jídlu, pohybu a především sami k sobě. A to i ve světě posedlém dokonalými (a téměř nereálnými) proporcemi, dietami a extrémními výživovými směry. 

Po celý rok budeme odkrývat jejich příběhy. A věříme, že se každý z vás alespoň v kousku těch spletitých cest za štíhlejší postavou najde a odnese si z těchto reálných a krásných příběhů i tu svou vlastní inspiraci a motivaci. 

Představujeme vám naše hubnoucí hrdiny. A pokud se o nich chcete dozvědět více, mrkněte do článku, kde se o každém dozvíte víc. 

A na závěr otázka na vás...

Jaká je vaše zkušenost s hubnutím? Měli jste či máte nějaký svůj vzor? A myslíte si, že vzory fungují? Podělte se s námi o svůj názor v komentářích. :-)

Hodnocení (13 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

14. 03. 2019 16:15
Prostě bych jen chtěla méně funět při chůzi do schodů, moci chodit delší trasy a taky nakupovat v normálním obchodě a ne v "gorilanu" .
14. 03. 2019 10:16
Já osobně žádný vyhraněný vzor nemám. Snažím se inspirovat lidmi které obdivuji a nejít v nich právě to, co si obdiv zaslouží. Já sama se snažím o svůj vlastní styl a udržení si duševního i tělesného zdraví. Jinak navážu na Evu a Stáňu. Máme na chalupě sousedy blíží se k osmdesátce. Jsou spolu cca 55 let, ale stále jsou společně činorodí a chovají se k sobě s láskou a úctou. Tak bych s manželem chtěla dožít zbytek života.
14. 03. 2019 08:59
coumba: Přesně tohle já obdivuju. Držet se normálního života, "nevzdávat se". Tvrdohlavost mého 89 letého otce mne průběžně rozpaluje doběla, ale ve skrytu duše ho obdivuju a vím, že dokud se "pere", žije. Taky mu to vlastně trochu závidím. I on je jedním z mých předních vzorů :-).
14. 03. 2019 08:49
Pro mě je velkým vzorem moje mamka. I když už má léta, dostihla ji altróza i osteoporóza, pořád mají s taťkou malé hospodářství a ještě každý den vezme hůlky jde se projít.
14. 03. 2019 04:34
Na nový projekt se moc těším. Nejde přeci o vzor, ale o sílu kterou dáváme druhému, o možnost že bychom se měli hlavně cítit dobře mi sami. A o tom tenhle projekt bude. Že život není o dietách, ale o stylu. Že každý dokážeme moc, pokud chceme. A nevadí jestli to bude 5 nebo 10 kg. Prostě jsme něco dokázali
14. 03. 2019 00:20
Vzor, jak vypadat, žádný nemám. V hubnutí mi dal první impulz a byl mi příkladem můj manžel.
A inspiraci, jak žít (a tím mám na mysli zejména věci mimo stravování a udržování linie), nacházím i tady na STOBu.
12. 03. 2019 07:46
Já žádný vzor nemám ale chci se líbit sama sobě. Cítím na sobě každé kilo navíc - nemůžu se unést. A to mám jen nadváhu a už se blížím mílovými kroky k normální váze.
11. 03. 2019 23:00
Na příběhy se těším moc. Vzory určitě mám. Nevyumělkované a reálné. Když mne někdo něčím mimořádným zaujme - vkusem, odvahou, vytrvalostí, přístupem k životu ..... Ráda se od nich přiučím, jak na věc :-).
11. 03. 2019 22:22
Jsem jedním ze sedmi příběhů ale ten můj není paradoxně jenom o hubnutí. V tomto směru žádný vzor nemám, možná jen chuť moci se oblékat do oblečení podle svého vkusu a ne do stanů a lodních plachet.
Moje cesta na STOBu je cesta k lidem, cesta od druhého břehu, břehu stínů na břeh , na kterém žijí lidé v celé své nedokonalé kráse, krásní spíše duší a třeba i životním nadhledem
11. 03. 2019 21:21
Jsem celí život zvyklá se hýbat, druhý týden nemůžu chodit plavat a cvičit, začínám být nervózní a protivná, nemůžu jít ani ve čtvrtek na bowling, místo toho asi kapačky. Doufám že to nějak vydržím.
11. 03. 2019 19:25
Do jisté míry byla dlouhá léta mým vzorem moje štíhlá kamarádka. Naštěstí jsem si vždycky uvědomila, že jsme každá jiná, máme jiné životní podmínky, jiný životní styl a jako ona nemohu právě proto nikdy ani vypadat. Chtěla jsem ale vždy být štíhlá. Nakonec se mi to podařilo a pevně věřím, že si svou štíhlost udržím. Zatím se držím tři roky. Není to zadarmo, hodně jsem musela změnit svůj životní styl - zejména zařadit pravidelnou - denní - porci pohybu. Ten se mi stal životní nutností. Teď, když jsem chytla virózu, jsem celá nesvá, že se prostě hýbat nemohu. Věřím, že se ke svým aktivitám brzo vrátím.
11. 03. 2019 18:28
Vzor nemám.... Chci se líbit sama sobě, oblíkat hezké oblečení, aniž bych měla dojem, že mi někde něco přebývá a také ze zdravotního hlediska jelikož mám problémy s klouby - tady je nadváha hodně v nevýhodě .. Taky se cítím lépe, zvýšila jsem svou vytrvalost, jen tak se nezadýchám :-). Myslím že jsem na správné cestě, kterou jdu již 6 roků a myslím, že motivace v nereálném idolu u mě nehrozí. Vím že se ve většině případů jedná o fotoshop a realita je úplně někde jinde.

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři