TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 28. 09. 2013

Jak si nahrát profilovou fotku?

anninnka

Původní Sebekoučink

12 %
0 kg 9.5 kg

Již zhubnuto: 1.1 kg

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 811
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133162.34 km
Kolo: 66076.10 km
Cvičení: 5525 h 40 min

Přátelé

anninnka

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

denní příjem energie

27. 10. 2013

Ahoj Všem....
potřebovala bych se poradit...
Snažím se zhubnout už 10. týden.. od začátku nemám problém dodržovat poměry bílkovin, sacharidů, tuků... SAFA taky no problem, plánování jídelníčku no problem...
Ale pořád bojuju s nastavením denního příjmu energie.
Od doby co hubnu jsem shodila nějaký 3 kg.. je pravda, že jsem něco nabrala na svalech, protože jsem se začala více hýbat. Mám dole 4 cm přes břicho a stehna, 2cm z paží a pasu...
jenže se to ted vůbec nehýbe. Ani cm ani váha...
Začínala jsem na váze 66.7 Kg... teď mám 64.1... měřím 159 cm, je mi 28 let, BMI 25.4
Výživová poradkyně mi spočítala bazální metabolismus na 1443 Kcal
Internetový kalkulačky mi spočítaly, když jsem zadala denní pohybový režim, že bych měla mít denní příjem do 8 tis Kj abych hubla.
Můj denní režim je složitej, každý den mám pohyb jinak. Někdy sedím celý den v kanclu, jindy jsem celý den venku a pohybuju se v různým terenu se zátěží (těžká brašna)...
Dodržuju dvakrát týdně hodinu bodyformingu (půl hodina kardio a půl hodina posilování), někdy se mi podaří ještě jednou v týdnu jít si zaběhat nebo do fitka.
Třikrát denně se psem venku...
Tak jsem si podle kalkulaček nastavila příjem na 6 tis Kj s tím, že jsem si dávala limit do těch 7 tis...
jenže najednou nehubnu a nevím co s tím... jestli svůj pohyb nepřecenuju a nemám  třeba ubrat na těch 5 tis. Protože i nastavení v sebekoučinku 2x týdně 1-2 hodiny pohybu, vykazuje těch 5 tis Kj na den. A nebo jestli mám přidat a zvýšit si příjem opravdu na těch 8 tis.
Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

29. 10. 2013 18:06
Byla bych spíš pro řešit to přes meil, jsi pro? :-) Tady se mi to mimo jiné špatně hledá... Kdyžtak napiš na KatPer@seznam.cz :)
29. 10. 2013 07:59
no já právě překvapivě.. když jsem s dietou začala, tak jsem si taky nic nepočítala... jedla jsem podle zdravého rozumu, tak abych neměla hlad, dopodledne sacharidy, odpoledne bílkoviny.... a taky to šlo... cca před měsícem jsem začala se Stobem a od té doby to nějak nejde uplně... a když slyším u tebe Sanny o jojoefektu, tak jsem vyděšená... to jsem akorát chtěla snižovat příjem... asi to vezmu obezřetněji... já jsem stejně "slaboch" protože i když jsem si nastavila příjem na 5000 tak jsem beztak ve finále večer zjistila, že jsem snědla jídlo za 6000 Kj... když jím mín, tak mám prostě hlad a neodolám a stejně si něco dám ještě navíc pak. A těch 6 tis je můj bazál. Takže na tom asi něco bude.
Kámoška která měla jídelníček od poradce, měla příjem nastavený na 5500 Kj... a byla na tom v popdstatě hodně podobně jak já, aji měří stejně. A nepřibrala zpátky. A ty máš Sunny jaký příjem? v porovnání výška/váha? Aspoň odhadem? Díky :-)
28. 10. 2013 20:36
Mě STOB automaticky nastavil dost málo... Sice sem zhubla co jsem potřebovala (asi jenom 4kila), ale po režimu jsem byla tak vyhladovělá, že jsem se tak měsíc "dojídala", takže jsem skončila ještě na vyšší váze než jsem začala.
No a teď, když si náhodou zapisuju, si hlídám jenom poměr živin, a to kolik je to kalorií neřeším... Prostě jím tak, abych se necítila ani hladová, ani přejezená, ale tak normálně najezená a světe div se, funguje to :)
28. 10. 2013 09:24
no před těma 10 ti týdny mi poradkyně změřila bazál na 1440 kcal... což je nějakých 6 tis Kj...
tak si říkám, že pod ně bych asi jít neměla...
no a vy všichni jste si to nastavili podle čeho? Podle Stobu a té jejich automatické tabulky nebo podle sebe a vašeho bazálního metabolismu?
27. 10. 2013 22:12
Ahoj, tak nevím, ale me se to zdá na maly prijem, zkus si pridat postupne a uvidis, jestli telo jeste pusti špíček, urcite bych v zadnem pripade neubirala!!! Mozno me napada jit si jeste nekam zmerit bazalni metabolismus, ruzne fitka nabizeji mereni , neni to nejak extra drahe a clovek aspon vi, na cem je, preci jen kalkulačky na netu jsou orientační a kazde telo funguje jinak. byla by skoda aby sis spomalila metabolismus..
27. 10. 2013 21:30
hlad nemívám... spíš mám někdy problém třeba porci oběda i dojíst... a vzhledem k tomu, že jsem jim program na poslední chvilku odpískala (z finančních důvodů, nakonec jsem 5000 který požadovali zaplatit, prostě nedala dohromady) pochybuju, že se mi budou chtít, nebo že se mi ta poradkyně bude chtít nějak věnovat... (ač si teda nechali zaplatit storno poplatek 1000 korun) musím to nějak vybojovat sama...
27. 10. 2013 21:11
Jídlo bych rozhodně neubírala, při redukci váhy není nic horšího než mít hlad, protože se pak velmi rychle dostaví JOJO efekt.
Spíš bych se zaměřila na ten pohyb a zjistila si, jestli se opravdu pohybuju ve spalovacím pásmu tj. (220-věk)*0,7 tepů za minutu +- 5 tepů.
Pravdou je, že psychika taky může hrát velkou roli. Možná by nebylo od věci jít se zeptat té výživové poradkyně, kde může být problém. Přeji mnoho úspěchů!
27. 10. 2013 19:43
Jak já ti věřím, bojuji úplně stejně, jenže už asi 6 let. Někdo říká, že je to otázka psychiky. Když se moc tlačí na pilu, tak prý to nejde. Někdy se tělo prostě "šprajcne" a nechce pustit ani gram. Už jsi alespoň něco zhubla, tělo se s tím možná vyrovnává. Vydrž, určitě se to pohne. Nebo to chce možná něco změnit, 10 týdnů je asi už stereotyp. Já nejsem sice asi v situaci, kdy bych mohla radit, také nehubnu. Ale držím palce, at se ti to podaří.
27. 10. 2013 18:44
Zkus případně přidat pár lidí do přátel :) ohodnotila jsem Ti to, tak si toho snad všimne víc lidí a uvidíme, jaké budou reakce. Držím palce :)

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři