- Autor: keridwen1
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 120.00

Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka žitná celozrnná | 100 |
Mouka špaldová celozrnná | 500 |
Žloutek (syrový) | 120 |
Máslo čerstvé nesolené | 400 |
Kokosové mléko | 400 |
Droždí čerstvé lisované | 45 |
Tvaroh polotučný průměr | 750 |
Mák | 300 |
Rozinky | 80 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 150 |
Rum | 40 |
Borůvky | 100 |
Mandle plátky | 40 |
Energetická hodnota celkem: 39822 kJ
Bílkoviny (g): 267,
Tuky (g): 604,
Sacharidy (g): 761,
SAFA (g): 273,
Cukry (g): 276,
Vláknina (g): 138,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 332 kJ
Bílkoviny (g): 2.2, Tuky (g): 5, Sacharidy (g): 6.3, SAFA (g): 2.3, Cukry (g): 2.3, Vláknina (g): 1.2, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Múku preosejeme, osolíme. pridáme mäkké maslo, žĺtka, rum a kvások z 5 lyžíc teplého mlieka, kocky droždia a 3 lyžíc cukru. vypracujeme cesto a dáme na 30 - 40 min do chladničky. Tvaroh zmiešame so žĺtkami, cukrom a ak treba tak pridáme pudingový prášok. Mak pomelieme , uvaríme v 300g mlieka, pridáme cukor, rum, a hrozienka. Z cesta vykrajujeme kolieska, kladieme plnku, na tvaroh čučoriedky, na mak mandle. pečieme na papieri na pečenie, v rúre vyhriatej na 200;C cca 10 min.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.