- Autor: Hanka Malkova
 - Doba přípravy (min.): 60
 - STOB recept
 - Porce: 6.00
 
                    Místo bryndzy lze použít i Lučinu, žervé nebo jiný podobný sýr. Řecký jogurt lze nahradit tvarohem.
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Mrkev | 450 | 
| Česnek | 15 | 
| Bryndza | 75 | 
| Řecký jogurt bílý 0% (Milko) | 75 | 
Dochucovadla:
hmotnost hotového pokrmu: 345 g nutriční hodnoty na 100 g hotové pomazánky: 550 kJ Bílkoviny 8 g, Tuky 5 g, Sacharidy 13 g, SAFA 3,2 g, Cukry 7,8 g, Vláknina 4,1 g
Energetická hodnota celkem: 1896 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 28, 
                                                        Tuky (g): 18, 
                                                        Sacharidy (g): 44,
                                                        SAFA (g): 11,
                                                        Cukry (g): 27,
                                                        Vláknina (g): 13,
                                                        Sůl (g): 2
                                                        
                                                        
Energetická hodnota na 1 porci: 316 kJ
Bílkoviny (g): 4.7, Tuky (g): 3, Sacharidy (g): 7.3, SAFA (g): 1.8, Cukry (g): 4.5, Vláknina (g): 2.2, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Mrkev očistíme a nakrájíme na menší špalíčky, dáme do pekáčku společně s celými stroužky česneku a podlijeme trochou vody (případně můžeme přidat trochu oleje). Upečeme doměkka a necháme vychladnout. Zeleninu rozmixujeme společně s vymáčknutými stroužky česneku, bryndzou a řeckým jogurtem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






