TOPlist


Pomazánka z pečené mrkve

  • STOB recept
  • Autor: Hanka Malkova
  • Porce: 6.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Mrkev450
Česnek15
Bryndza75
Řecký jogurt bílý 0% (Milko)75

Energetická hodnota celkem: 1896 kJ

Bílkoviny (g): 28, Tuky (g): 18, Sacharidy (g): 44 SAFA (g): 11 Cukry (g): 27 Vláknina (g): 14 Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 316 kJ

Bílkoviny (g): 4.7, Tuky (g): 3, Sacharidy (g): 7.3 SAFA (g): 1.8 Cukry (g): 4.5 Vláknina (g): 2.3 Sůl (g): 0.3


Dochucovadla:

hmotnost hotového pokrmu: 345 g nutriční hodnoty na 100 g hotové pomazánky: 550 kJ Bílkoviny 8 g, Tuky 5 g, Sacharidy 13 g, SAFA 3,2 g, Cukry 7,8 g, Vláknina 4,1 g

Postup přípravy

Mrkev očistíme a nakrájíme na menší špalíčky, dáme do pekáčku společně s celými stroužky česneku a podlijeme trochou vody (případně můžeme přidat trochu oleje). Upečeme doměkka a necháme vychladnout. Zeleninu rozmixujeme společně s bryndzou a řeckým jogurtem.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (29 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

15. 12. 2018 21:03

zdenalan

Mám ráda mrkev, tak doufám bude chutnat.

10. 12. 2018 08:03

klosa

zajímavé, bryndzu moc nemusím , ale vyzkouším

29. 12. 2017 20:37

poradna

trochu si tu kombinaci nedovedu představit, ale zkusím ji....

24. 08. 2017 17:23

Zrovna dneska jsem ji dělala na večeři a musím říct, že ta brynza tomu dává tu správnou chuť, já jsem tam přidala kromě česneku ještě cibuli, kterou jsem potom rozmixovala s ostatními ingrediencemi.

24. 07. 2017 08:36

paniLiba

Vyzkoušela jsem, ale kombinace mrkve a bryndzy mi moc nesedla, asi zůstanu u klasických receptur

20. 07. 2017 14:13

Lenda26

Pomazánka byla výborná, nechávala jsem si porci na večeři a ona se vypařila ( manžel mi snědl i s mým posledním krajíčkem večerního chlebíku).

18. 07. 2017 17:14

poradna

Vypadá to lákavě.

18. 07. 2017 10:01

zuzykl

Konečně jsem sehnala bryndzu. Moc výborná snídaně.

06. 07. 2017 21:12

LuckaN78

Zajímavý recept

06. 07. 2017 09:45

Hanka Malkova

Pbyrtusova: Významné množství karcinogenních látek se může vytvořit, když ji spálíte, což ale platí u všeho a ne jen u mrkve. Malé množství nežádoucích látek se může tvořit i při běžném pečení potravin (např. akrylamid, který vzniká za vyšší teploty v potravinách, které jsou bohaté na sacharidy a zároveň obsahují určitý podíl aminokyselin), ale například v chlebu nebo bramborách bude této látky vznikat určitě více než u mrkve a jsou to potraviny, které běžně konzumujeme. Takže hlavně mrkev (ani jiné potraviny) nespálit a péct jen tak akorát :)

06. 07. 2017 08:58

Pbyrtusova

Je pravda, že mrkev se nemá péct - prý uvolněje karcinogenní látky?

04. 07. 2017 18:38

Pbyrtusova

Vyzkouším, ale bryndzu nahradím tvarohem.

04. 07. 2017 18:17

DanaR

Určitě mi bude chutnat, zkusím i s jinou zeleninou.

03. 07. 2017 22:18

bessi

Tak to určitě zkusím a hned ve středu

03. 07. 2017 22:09

ifucikova

Určitě vyzkouším, děkuji za inspiraci :-)

03. 07. 2017 21:11

poradna

Sbíhají se mi sliny

03. 07. 2017 20:54

masten

Už je mi hodně let, ale bryndzu jsem nikdy nejedla. Nakoupím a vyzkouším.

03. 07. 2017 20:13

dolevina

To by šlo

03. 07. 2017 17:48

ina49

Vyzkouším, už se těším.Mrkev mám ráda.

03. 07. 2017 17:06

Hanuja

Určitě vyzkouším. Bryndzu už jsem dlouho nejedla.

03. 07. 2017 15:59

babakolo

zajimava kombinace - vyzkousim. Diky

03. 07. 2017 15:17

MaHelen

tak to fakt neznám , hned vyzkouším

03. 07. 2017 14:19

Slonik71

Mrkev miluji určitě vyzkousim

03. 07. 2017 09:31

Yogii

Taky vyzkouším, vypadá to moc zajímavě a hlavně je i snadné a rychlé.

03. 07. 2017 09:19

Fila Byla

To zní dobře a nikdy by mne nenapadlo mrkev péct. Ráda vyzkouším :-)

03. 07. 2017 05:52

ajanka

To určitě vyzkouším, děkuji za inspiraci :-)

03. 07. 2017 04:34

babicka Eva

Pro mě nový a zajímavý recept.

03. 07. 2017 00:16

martashi

Moc zajímavý recept. Vyzkouším.

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma