- Autor: Martin Pavek
 - Doba přípravy (min.): 10
 - STOB recept
 - Porce: 4.00
 
                    Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Med | 15 | 
| Ocet Balsamico | 20 | 
| Olej olivový | 25 | 
| Vlašské ořechy (nesolené) | 60 | 
| Gorgonzola 48% | 60 | 
| Mrkev | 240 | 
| Jablko | 150 | 
| Salát římský | 50 | 
| Polníček | 50 | 
Energetická hodnota celkem: 4460 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 26, 
                                                        Tuky (g): 78, 
                                                        Sacharidy (g): 63,
                                                        SAFA (g): 21,
                                                        Cukry (g): 47,
                                                        Vláknina (g): 16,
                                                        Sůl (g): 2
                                                        
                                                        
Energetická hodnota na 1 porci: 1115 kJ
Bílkoviny (g): 6.5, Tuky (g): 19.5, Sacharidy (g): 15.8, SAFA (g): 5.3, Cukry (g): 11.8, Vláknina (g): 4, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Připravíme si dresink - vyšleháme olej, ocet a med do hladké emulze, dle chuti můžeme dosolit. Listy salátu omyjeme a natrháme do mísy, přidáme na tenké plátky nakrájenou mrkev a jablko (pro lepší propojení chutí můžeme jablko den předem naložit do balsamikového dresinku), přidáme dresink a promícháme. Těsně před podáváním přidáme vlašské ořechy a kousky gorgonzoly. Podáváme s kouskem celozrnného pečiva.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






