- Autor: Martin Pavek
- Doba přípravy (min.): 10
- STOB recept
- Porce: 4.00
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) |
|---|---|
| Med | 15 |
| Ocet Balsamico | 20 |
| Olej olivový | 25 |
| Vlašské ořechy (nesolené) | 60 |
| Gorgonzola 48% | 60 |
| Mrkev | 240 |
| Jablko | 150 |
| Salát římský | 50 |
| Polníček | 50 |
Energetická hodnota celkem: 4460 kJ
Bílkoviny (g): 26,
Tuky (g): 78,
Sacharidy (g): 63,
SAFA (g): 21,
Cukry (g): 47,
Vláknina (g): 16,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1115 kJ
Bílkoviny (g): 6.5, Tuky (g): 19.5, Sacharidy (g): 15.8, SAFA (g): 5.3, Cukry (g): 11.8, Vláknina (g): 4, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Připravíme si dresink - vyšleháme olej, ocet a med do hladké emulze, dle chuti můžeme dosolit. Listy salátu omyjeme a natrháme do mísy, přidáme na tenké plátky nakrájenou mrkev a jablko (pro lepší propojení chutí můžeme jablko den předem naložit do balsamikového dresinku), přidáme dresink a promícháme. Těsně před podáváním přidáme vlašské ořechy a kousky gorgonzoly. Podáváme s kouskem celozrnného pečiva.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






