- Autor: TerezaBenickova
- Doba přípravy (min.): 80
- STOB recept
- Porce: 4.00
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) |
|---|---|
| Zázvor | 5 |
| Ocet Balsamico | 10 |
| Olej olivový | 8 |
| Citronová šťáva | 10 |
| Řepa červená | 200 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, koriandr
Energetická hodnota celkem: 703 kJ
Bílkoviny (g): 3,
Tuky (g): 8,
Sacharidy (g): 20,
SAFA (g): 1,
Cukry (g): 17,
Vláknina (g): 4,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 176 kJ
Bílkoviny (g): 0.8, Tuky (g): 2, Sacharidy (g): 5, SAFA (g): 0.3, Cukry (g): 4.3, Vláknina (g): 1, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Celé neloupané červené řepy omyjeme v teplé vodě a důkladně zabalíme do alobalu s trochou soli a zakápnuté řepkovým olejem. Dáme péct do trouby předehřáté na 200 stupňů asi na jednu hodinu. Po jedné hodině vyndáme, necháme trochu zchladnout a řepu oloupeme. Poté nakrájíme na tenké plátky. V misce si s vodou rozmícháme citrónovou šťávu, ocet balsamico, panenský olej, na jemno nastrouhaný zázvor a hrst nasekaného koriandru. Dochutíme solí a pepřem. V této směsi obalíme plátky červené řepy a necháme odležet.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






