TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Ratatouille

Zpět
  • Autor: Yogii
  • Doba přípravy (min.): 50
  • Uživatelský recept
  • Porce: 10.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Cibule150
Olej olivový150
Česnek15
Paprika červená200
Rajčata 600
Cuketa400
Lilek300

Dochucovadla:

Provensálské koření, rozmarýn, tymián, sůl, pepř

Energetická hodnota celkem: 7335 kJ

Bílkoviny (g): 17, Tuky (g): 153, Sacharidy (g): 85, SAFA (g): 23, Cukry (g): 47, Vláknina (g): 28, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 734 kJ

Bílkoviny (g): 1.7, Tuky (g): 15.3, Sacharidy (g): 8.5, SAFA (g): 2.3, Cukry (g): 4.7, Vláknina (g): 2.8, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Zeleninu nakrájíme na kostky, česnek na jemné plátky. V hrnci rozpálíme olivový olej a zeleninu postupně orestujeme, nejprve lilek, ten pak vyndáme, dáme zvlášť a posypeme provensálským kořením. Potom to samé provedeme s paprikami, znovu vyndáme zvlášť, potom rajčata, cibule, česnek a nakonec cuketa. Vše na olivovém oleji a každý druh zeleniny posypeme provensálským kořením. Když je hotovo, ve velkém hrnci vše smícháme dohromady. Přidáme rozmarýn, tymián, a necháme vše dusit, dokud zelenina nezměkne, cca 30 minut. Ještě podle potřeby přidáme olivový olej, tymián a rozmarýn, osolíme, opepříme. Jí se jako příloha nebo samotné, teplé i studené. Pokud se každá zelenina připravuje samostatně, zachová si svou chuť a výsledek je mnohem lepší, než když připravujeme dohromady.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

01. 09. 2017 17:15
Je to malý chuťový koncert zeleniny.

Naši partneři