- Autor: TerezaBenickova
- Doba přípravy (min.): 50
- STOB recept
- Porce: 3.00

Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Dýňová semínka (nesolená) | 7 |
Dýně průměr | 350 |
Mrkev | 300 |
Zázvor | 20 |
Rajčata cherry | 100 |
Zeleninový vývar (čistý) | 800 |
Mléko polotučné (1,5 % tuku) | 150 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, kari
Energetická hodnota celkem: 1706 kJ
Bílkoviny (g): 16,
Tuky (g): 8,
Sacharidy (g): 71,
SAFA (g): 2,
Cukry (g): 47,
Vláknina (g): 19,
Sůl (g): 7
Energetická hodnota na 1 porci: 569 kJ
Bílkoviny (g): 5.3, Tuky (g): 2.7, Sacharidy (g): 23.7, SAFA (g): 0.7, Cukry (g): 15.7, Vláknina (g): 6.3, Sůl (g): 2.3
Postup přípravy
Máslovou dýni, mrkev a zázvor oloupeme a nakrájíme na kousky (zázvor na menší kousky). Dáme do hrnce s olejem a na středním plameni společně opékáme asi 10 minut. Cherry rajčátka oloupeme a přidáme do hrnce. Poté směs ochutíme solí, pepřem a kari kořením. Zalijeme zeleninovým vývarem nebo vodou a vaříme do změknutí zeleniny. Následně zjemníme mlékem a rozmixujeme polévku na hladký krém. Při podávání můžeme polévku posypat semínky a zakápnout šťávou z citronu.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.