TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Mrkvovo dýňová podzimní polévka

Zpět

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř, kari

Energetická hodnota celkem: 1931 kJ

Bílkoviny (g): 19, Tuky (g): 12, Sacharidy (g): 72, SAFA (g): 3, Cukry (g): 49, Vláknina (g): 20, Sůl (g): 7

Energetická hodnota na 1 porci: 644 kJ

Bílkoviny (g): 6.3, Tuky (g): 4, Sacharidy (g): 24, SAFA (g): 1, Cukry (g): 16.3, Vláknina (g): 6.7, Sůl (g): 2.3

Postup přípravy

Máslovou dýni, mrkev a zázvor oloupeme a nakrájíme na kousky (zázvor na menší kousky). Dáme do hrnce s olejem a na středním plameni společně opékáme asi 10 minut. Potom přidáme do hrnce rajčata, ochutíme solí, pepřem a kari kořením. Zalijeme zeleninovým vývarem nebo vodou a vaříme do změknutí zeleniny. Následně zjemníme mlékem a rozmixujeme polévku na hladký krém. Při podávání můžeme polévku posypat semínky a zakápnout šťávou z citronu.

Hodnocení (7 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

05. 10. 2021 19:00
Také dělám dýňové polévky.
26. 12. 2017 10:32
polévky mám moc ráda
26. 12. 2017 10:32
polévky mám moc ráda
05. 12. 2017 05:31
Mám ráda,dělám.
04. 12. 2017 20:20
Dýňovou polévku mám moc ráda, navíc je vhodná i při detoxikaci.

Naši partneři