TOPlist


Obratený jablčník

  • Uživatelský recept
  • Autor: keridwen1
  • Porce: 60.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Vejce celé (syrové)275
Cukr bílý (řepný, třtinový)200
Cukor vanilkový10
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku)125
Olej běžný (průměr)125
Mouka špaldová celozrnná330
Jablko800
Kypřící prášek do pečiva10
Čokoláda hořká 50 % průměr250
Tuk kokosový40
Cukr bílý (řepný, třtinový)150

Energetická hodnota celkem: 26213 kJ

Bílkoviny (g): 101, Tuky (g): 277, Sacharidy (g): 816 SAFA (g): 104 Cukry (g): 569 Vláknina (g): 66 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 437 kJ

Bílkoviny (g): 1.7, Tuky (g): 4.6, Sacharidy (g): 13.6 SAFA (g): 1.7 Cukry (g): 9.5 Vláknina (g): 1.1 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

Škorica a cukor do jabĺčok

Postup přípravy

Žĺtka vymiešame s cukrom(pol šálky), pridáme olej (pol šálky) a mlieko (pol šálky) Polohrubú špaldovú (múku 2 šálky) zmiešame s práškom do pečiva a pridáme k tekutej mase. Vymiešame a nakoniec zašľaháme sneh z bielkov. Jabĺčka nastrúhame dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a vylejeme na ne cesto. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 40min. Po upečení vyklopíme jabĺčkami hore a po vychladnutí dame na koláč čokoládovu polevu a podypeme sekanými orechami. Dobrú chuť!

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma