- Autor: martashi
- Uživatelský recept
- Porce: 10.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Dýně | 1000 |
Olej olivový | 100 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 10 |
ocet vinný červený | 20 |
Pomerančová šťáva | 30 |
Zázvor | 30 |
Olivy černé | 50 |
Dochucovadla:
tymián,sůl,pepř, med vynechávám z důvodu alergie
Energetická hodnota celkem: 5485 kJ
Bílkoviny (g): 12,
Tuky (g): 112,
Sacharidy (g): 70,
SAFA (g): 52,
Cukry (g): 47,
Vláknina (g): 22,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 549 kJ
Bílkoviny (g): 1.2, Tuky (g): 11.2, Sacharidy (g): 7, SAFA (g): 5.2, Cukry (g): 4.7, Vláknina (g): 2.2, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
1 dýně hokaido zbavená semen a nakrájená na tenké plátky Na marinádu: 100 ml olivového oleje 2 lžíce medu 10 g krupicového cukru 20 ml vinného octa 30ml pomerančové šťávy tymián, sůl, pepř 30g čerstvé zázvorové šťávy Na olivovou tapenádu: 100 g černých oliv 50 ml olivového oleje extra virgin
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.