TOPlist


polévka z pečených rajčat

  • Uživatelský recept
  • Autor: jirinasob
  • Porce: 8.00
  • Doba přípravy (min.): 45

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Olej běžný (řepkový, slunečnicový)15
Cibule100
Mrkev200
Celer bulva300
Paprika červená500
Rajčata 1000

Energetická hodnota celkem: 3157 kJ

Bílkoviny (g): 24, Tuky (g): 15, Sacharidy (g): 127 SAFA (g): 2 Cukry (g): 76 Vláknina (g): 34 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 395 kJ

Bílkoviny (g): 3, Tuky (g): 1.9, Sacharidy (g): 15.9 SAFA (g): 0.3 Cukry (g): 9.5 Vláknina (g): 4.3 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

sůl, bylinky, česnek

Postup přípravy

Rajčata, papriky a cibuli podélně rozříznout, vyskládat na plech, osolit, posypat bylinkami, zakápnout olejem. Dát péct na cca 20 minut při 200 °C. V hrnci na zbylém oleji osmahnout nakrájenou kořenovou zeleninu, osolit, zalít vodou a nechat vařit. Opečenou zeleninu z trouby nechat zchladnout a vyloupnout ze slupky do vývaru. Možno ochutit stroužkem česneku, bylinkami, rozmixovat tyčovým mixérem. Nezahušťuji. Pro ostatní strávníky na talíři zdobím parmezánem a krutony.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma