- Autor: Petrajda
 - Doba přípravy (min.): 200
 - Uživatelský recept
 - Porce: 5.00
 
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Krůtí stehno bez kůže (syrové bez kosti) | 700 | 
| Mrkev | 200 | 
| Celer bulva | 200 | 
| Petržel - kořen | 200 | 
| Pórek | 200 | 
| Olej běžný (průměr) | 10 | 
Dochucovadla:
sůl, celý pepř, šťáva z půlky citronu
Energetická hodnota celkem: 5661 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 154, 
                                                        Tuky (g): 57, 
                                                        Sacharidy (g): 58,
                                                        SAFA (g): 21,
                                                        Cukry (g): 24,
                                                        Vláknina (g): 26,
                                                        Sůl (g): 3
                                                        
                                                        
Energetická hodnota na 1 porci: 1132 kJ
Bílkoviny (g): 30.8, Tuky (g): 11.4, Sacharidy (g): 11.6, SAFA (g): 4.2, Cukry (g): 4.8, Vláknina (g): 5.2, Sůl (g): 0.6
Postup přípravy
Ze spodních stehen stáhneme kůži a osolíme je. Všechnu zeleninu nahrubo nastrouháme a pokapeme šťávou z půlky citronu. Hluboký pekáč vymažeme olejem, vsypeme zeleninu, přidáme celý pepř a položíme stehna. Podlijeme vodou tak, aby zelenina byla potopená, přikryjeme druhým pekáčem nebo alobalem a dáme do trouby velmi zvolna dusit. Když je maso měkké, odklopíme, zvýšíme teplotu a necháme zčervenat.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






