TOPlist


Dýňový fitness koláč

  • Uživatelský recept
  • Autor: ruznov
  • Porce: 8.00
  • Doba přípravy (min.): 30

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Želatina (v suchém stavu)20
Vlašské ořechy (nesolené)10
Voda280
Tvaroh odtučněný průměr500
Bílek (syrový)80
Vejce celé (syrové)70
Ovesné vločky jemné Emco33
Šmakoun klasik110
dýně Hokaido360

Energetická hodnota celkem: 3917 kJ

Bílkoviny (g): 125, Tuky (g): 19, Sacharidy (g): 75 SAFA (g): 5 Cukry (g): 19 Vláknina (g): 16 Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 490 kJ

Bílkoviny (g): 15.6, Tuky (g): 2.4, Sacharidy (g): 9.4 SAFA (g): 0.6 Cukry (g): 2.4 Vláknina (g): 2 Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

½ dýně Hokaydo nastrouhat nahrubo 1 šmakoun bílý nastrouhat najemno 30 g ovesných vloček Emco 2 vejce (sníh nakonec) nebo 1 vejce a 3 bílky 1 vanička tvarohu 0%tuku trochu vody, aby to šlo pomixovat vše pomixovat a nakonec přidat sníh a vlašské ořechy upéct v troubě v koláčové formě na cca 180 stupňů asi 30 min a po vychladnutí já natřu rozmixované naložené švestky, ale možno i čímkoli jiným ovocným nebo ničím Navrch udělám po upečení ještě tvarohovou želatinu: 1 tvaroh 0% 1 vepřová želatina v prášku 250 ml vody promíchat na sporáku ale ne do varu, jen zahřát a rozpustit a nalít na upečený korpus nechat ztuhnout přes noc Samozřejmě je možno do korpusu i do želatiny přidat med nebo stévii. Pro mě je to dost sladké i bez toho, tak nedávám. Dá se podávat jako fitness dortík ke kafíčku cca 1/8 nebo jako odpolední jídlo 1/4 koláče.

Fotografie






Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma