TOPlist


Zelný salát s fenyklem a červeným pomerančem

  • STOB recept
  • Autor: Hanka Malkova
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 20

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Zelí červené hlávkové350
Zelí pekingské250
Fenykl80
Pomeranč150
Zázvor8
Med10
Olej arašídový10
Sójová omáčka20
Ocet vinný20

Energetická hodnota celkem: 1645 kJ

Bílkoviny (g): 11, Tuky (g): 12, Sacharidy (g): 62 SAFA (g): 2 Cukry (g): 41 Vláknina (g): 19 Sůl (g): 4

Energetická hodnota na 1 porci: 411 kJ

Bílkoviny (g): 2.8, Tuky (g): 3, Sacharidy (g): 15.5 SAFA (g): 0.5 Cukry (g): 10.3 Vláknina (g): 4.8 Sůl (g): 1


Dochucovadla:

sůl

Postup přípravy

Červené zelí nakrouháme, nasolíme a promačkáme. Necháme odležet do druhého dne, aby zelí změklo. Připravíme si zálivku z na jemno nastrouhaného zázvoru, octa, medu, oleje a sójové omáčky. Pekingské zelí a fenykl nakrájíme na tenké plátky a přidáme k červenému zelí. Přidáme zálivku a promícháme. Červený pomeranč oloupeme a nakrájíme na měsíčky a přidáme do salátu.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (19 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

30. 01. 2018 19:29

Hanakomo

Super,já už ho konečně sehnala,hned zítra vyzkouším

28. 01. 2018 10:17

Hanka Malkova

Určitě to jde i bez fenyklu :-) Při vymýšlení receptu jsem ho měla zrovna v ledničce, tak jsem ho přidala pro zpestření... A píšete, že spousta z vás neví, jak ho používat, takže třeba můžete zkusit zrovna tuhle kombinaci. Ale jde přidat skoro do jakéhokoli salátu (nebo i tepelně upravené zeleninové směsi), má trochu specifickou chuť, takže si každý musí vyzkoušet, jestli mu bude chutnat. Ale když se přidá jen malé množství, tak to ani není poznat.

28. 01. 2018 10:14

Rastlenka

Vyzerá to byť chutný šalát . . . :)

28. 01. 2018 09:36

gejar

zelí můžu v každé podobě, ale co se stane, když vynechám fenykl?

27. 01. 2018 14:15

DanaR

S fenyklem nemám žádné zkušenosti. Recept se mi líbí, určitě ho vyzkouším.

24. 01. 2018 15:42

IRENA73

Saláty mám ráda, určitě vyzkouším.

24. 01. 2018 15:37

ronecekk

saláty dělám, ale fenykl jsem ještě nikdy nepoužila - zkusím

23. 01. 2018 20:26

Slonik71

Fenykl jsem ještě nevyzkousela ale koupím a recept vyzkouším

23. 01. 2018 14:25

MaHelen

ani nevím jak čerstvý fenykl chutná zatím jsem nenašla odvahu v kuchyni použít

23. 01. 2018 13:23

jipet

fenikl je výborný i vkombinaci s mrkví jablkem pomerančem,když ho mají v obchodě ,tak ho kupuji.Tento salát mi chtnal.

22. 01. 2018 23:07

Hanuja

Fenykl jsem zatím doma nikdy nepoužila.

22. 01. 2018 20:37

Hanakomo

Pokud sezenu fenykl-zkusím

22. 01. 2018 19:28

AdrianaA

Vůbec si nedovedu představit tu chuť pospolu, asi to budu muset vyzkoušet...

22. 01. 2018 18:46

IrenaM

Fenykl mě neoslovil ale saláty ze zelí dělám poměrně často

22. 01. 2018 09:56

bessi

Recept vypadá dobře, ale nevím, jestli ho vyzkouším, protože fenykl a zázvor nerada. Ale nabídnu ho mamce, ta zázvor a fenykl může :-)

22. 01. 2018 08:13

MaHelen

Fenykl jsem zatím v kuchyni nepoužila. Zázvor mám ráda ten používám často

22. 01. 2018 07:33

klosa

Zajímavá kombinace ,vyzkouším jen budu muset vynechat zázvor-jsem na něj alergická

22. 01. 2018 06:54

vachova

Nemám ráda med-jinak zajimavá kombinace.

22. 01. 2018 05:10

babicka Eva

Zajímavá kombinace, určitě stojí za vyzkoušení.

22. 01. 2018 05:03

ajanka

Vypadá zajímavě, možná vyzkouším.

22. 01. 2018 01:05

martashi

Když vynechám med vyzkouším, takhle na pohled mi to přijde jako moc chutí najednou,ale vyzkouším.

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma