- Autor: Baall
- Doba přípravy (min.): 160
- Uživatelský recept
- Porce: 5.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kuřecí vývar s masem a zeleninou | 1300 |
Sádlo vepřové škvařené | 30 |
Mouka pšeničná hladká | 25 |
Mrkev | 40 |
Celer bulva | 30 |
Brokolice | 100 |
Fleky, bezvaječné (NOE) | 100 |
Dochucovadla:
sůl, nové koření, celý pepř, bobkový list
Energetická hodnota celkem: 4969 kJ
Bílkoviny (g): 45,
Tuky (g): 58,
Sacharidy (g): 121,
SAFA (g): 24,
Cukry (g): 15,
Vláknina (g): 12,
Sůl (g): 14
Energetická hodnota na 1 porci: 994 kJ
Bílkoviny (g): 9, Tuky (g): 11.6, Sacharidy (g): 24.2, SAFA (g): 4.8, Cukry (g): 3, Vláknina (g): 2.4, Sůl (g): 2.8
Postup přípravy
Skelety zalijeme studenou vodou, přidáme koření, sůl a očištěnou zeleninu a na mírném ohni uvaříme silný vývar. Ten scedíme přes síto, z kostí obereme maso a nakrájíme nebo natrháme ho na menší kousky. Čistý vývar dáme znovu na oheň. Z oleje (nebo sádla, což je méně zdravé, ale o to chutnější) a mouky připravíme zlatavou jíšku. Odtáhneme ji z ohně, přisypeme mletou papriku a promícháme. Zalijeme naběračkou vývaru, řádně prošleháme a vlijeme do hrnce s polévkou. Přivedeme k varu a necháme mírně probublávat asi 20 minut za občasného zamíchání. Mrkev a celer očistíme, nastrouháme na nudličky a společně s růžičkami brokolice přidáme do vroucí polévky. Vsypeme těstoviny a vaříme společně ještě asi 7 minut. (já vařil těstoviny mimo). Nakonec do hotové polévky dáme nakrájené maso, dochutíme a podáváme. Na talíři posypeme drobně pokrájenou paprikou a zelenou částí jarní cibulky.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.