TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Kuřecí polévka na červeno - svačinová

Zpět
  • Autor: Baall
  • Doba přípravy (min.): 160
  • Uživatelský recept
  • Porce: 5.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, nové koření, celý pepř, bobkový list

Energetická hodnota celkem: 4969 kJ

Bílkoviny (g): 45, Tuky (g): 58, Sacharidy (g): 121, SAFA (g): 24, Cukry (g): 15, Vláknina (g): 12, Sůl (g): 14

Energetická hodnota na 1 porci: 994 kJ

Bílkoviny (g): 9, Tuky (g): 11.6, Sacharidy (g): 24.2, SAFA (g): 4.8, Cukry (g): 3, Vláknina (g): 2.4, Sůl (g): 2.8

Postup přípravy

Skelety zalijeme studenou vodou, přidáme koření, sůl a očištěnou zeleninu a na mírném ohni uvaříme silný vývar. Ten scedíme přes síto, z kostí obereme maso a nakrájíme nebo natrháme ho na menší kousky. Čistý vývar dáme znovu na oheň. Z oleje (nebo sádla, což je méně zdravé, ale o to chutnější) a mouky připravíme zlatavou jíšku. Odtáhneme ji z ohně, přisypeme mletou papriku a promícháme. Zalijeme naběračkou vývaru, řádně prošleháme a vlijeme do hrnce s polévkou. Přivedeme k varu a necháme mírně probublávat asi 20 minut za občasného zamíchání. Mrkev a celer očistíme, nastrouháme na nudličky a společně s růžičkami brokolice přidáme do vroucí polévky. Vsypeme těstoviny a vaříme společně ještě asi 7 minut. (já vařil těstoviny mimo). Nakonec do hotové polévky dáme nakrájené maso, dochutíme a podáváme. Na talíři posypeme drobně pokrájenou paprikou a zelenou částí jarní cibulky.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři