TOPlist


Lasagne s rajčaty, tuňákem a cottage cheese

  • STOB recept
  • Autor: Hanka Malkova
  • Porce: 2.00
  • Doba přípravy (min.): 30

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Tuňák v oleji (po odkapání)100
Rajčata konzervovaná500
Parmezán 32%16
Meggle Cottage Cheese přírodní180
Lasagne (v suchém stavu)110

Energetická hodnota celkem: 3987 kJ

Bílkoviny (g): 68, Tuky (g): 27, Sacharidy (g): 104 SAFA (g): 12 Cukry (g): 28 Vláknina (g): 9 Sůl (g): 4

Energetická hodnota na 1 porci: 1994 kJ

Bílkoviny (g): 34, Tuky (g): 13.5, Sacharidy (g): 52 SAFA (g): 6 Cukry (g): 14 Vláknina (g): 4.5 Sůl (g): 2


Dochucovadla:

bazalka, pepř (hmotnost hotového pokrmu 800 g - 1 porce cca 400 g)

Postup přípravy

Lasagne pár minut předvaříme v osolené vodě a vložíme do mísy se studenou vodou, aby se nám neslepily (nebo použijeme čerstvé lasagne, které se nemusí předvářet). Pokud máme konzervovaná rajčata v kuse, tak je pokrájíme. Rajčata ochutíme sušenou bazalkou a pepřem, případně dle chuti i trochou česneku. Připravíme si pekáček a postupně vkládáme vrstvy. Na dno pekáčku dáme trochu rajčatové omáčky, poté střídáme lasagne, omáčku, tuňáka, cottage a zakončíme vrstvou rajčat a cottage. Pečeme v předehřáté troubě cca 30 minut. Před podáváním posypeme strouhaným parmezánem a čerstvou bazalkou.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (8 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

15. 09. 2018 13:43

hanajabu

Hmm, to vypadá zajímavě!

13. 09. 2018 04:38

ajanka

Díky za inspiraci :-).

11. 09. 2018 16:20

Slonik71

To si udělám v pátek na oběd

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma