- Autor: Hanka Malkova
 - Doba přípravy (min.): 30
 - STOB recept
 - Porce: 2.00
 
                    Vyzkoušejte zdravější a hlavně o mnoho rychlejší verzi italských lasagní! Můžete si je dát k obědu i večeři. Pokud máte nižší celkový denní příjem (např. 6000 kJ), tak u večeře trochu uberte na množství.
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Tuňák v oleji (po odkapání) | 100 | 
| Rajčata konzervovaná | 500 | 
| Parmezán 32% | 16 | 
| Meggle Cottage Cheese přírodní | 180 | 
| Lasagne (v suchém stavu) | 110 | 
Dochucovadla:
bazalka, pepř (hmotnost hotového pokrmu 800 g - 1 porce cca 400 g)
Energetická hodnota celkem: 3987 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 68, 
                                                        Tuky (g): 27, 
                                                        Sacharidy (g): 104,
                                                        SAFA (g): 11,
                                                        Cukry (g): 28,
                                                        Vláknina (g): 9,
                                                        Sůl (g): 4
                                                        
                                                        
Energetická hodnota na 1 porci: 1994 kJ
Bílkoviny (g): 34, Tuky (g): 13.5, Sacharidy (g): 52, SAFA (g): 5.5, Cukry (g): 14, Vláknina (g): 4.5, Sůl (g): 2
Postup přípravy
Lasagne pár minut předvaříme v osolené vodě a vložíme do mísy se studenou vodou, aby se nám neslepily (nebo použijeme čerstvé lasagne, které se nemusí předvářet). Pokud máme konzervovaná rajčata v kuse, tak je pokrájíme. Rajčata ochutíme sušenou bazalkou a pepřem, případně dle chuti i trochou česneku. Připravíme si pekáček a postupně vkládáme vrstvy. Na dno pekáčku dáme trochu rajčatové omáčky, poté střídáme lasagne, omáčku, tuňáka, cottage a zakončíme vrstvou rajčat a cottage. Pečeme v předehřáté troubě cca 30 minut. Před podáváním posypeme strouhaným parmezánem a čerstvou bazalkou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






