TOPlist
Sledujte nás:

Bramborové "minipizzy" ze zbylé kaše

Zpět
  • Autor: Martin Pavek
  • Doba přípravy (min.): 30
  • Porce: 3.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř, bazalka

Energetická hodnota celkem: 2887 kJ

Bílkoviny (g): 33, Tuky (g): 14, Sacharidy (g): 109, SAFA (g): 6, Cukry (g): 31, Vláknina (g): 11, Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 962 kJ

Bílkoviny (g): 11, Tuky (g): 4.7, Sacharidy (g): 36.3, SAFA (g): 2, Cukry (g): 10.3, Vláknina (g): 3.7, Sůl (g): 0.7

Postup přípravy

Tento recept se skvěle hodí, pokud nám zbyde bramborová kaše. Ke kaši přidáme vejce a hladkou mouku (množství uzpůsobíme tak, aby nám vzniklo hustší těsto). Z těsta tvarujeme malé placičky a dáme na plech vyložený pečicím papírem. Rajčatové pyré dochutíme trochou česneku a dle chuti přidáme sůl, pepř a čerstvé nebo sušené bylinky. Na placičky rozetřeme rajčatovou omáčku a poklademe kouskem mozzarelly. Pizzy pečeme cca 15 minut na 200 stupňů. Dle chuti můžeme před podáváním přidat parmezán a čerstvou bazalku.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři