TOPlist


Pečené zeleninové chipsy

  • STOB recept
  • Autor: STOB
  • Porce: 6.00
  • Doba přípravy (min.): 35

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Řepa červená100
Celer bulva100
Olej řepkový8
Parmezán 32%8
Cuketa100
Kedlubna100

Energetická hodnota celkem: 927 kJ

Bílkoviny (g): 8, Tuky (g): 11, Sacharidy (g): 24 SAFA (g): 2 Cukry (g): 14 Vláknina (g): 9 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 155 kJ

Bílkoviny (g): 1.3, Tuky (g): 1.8, Sacharidy (g): 4 SAFA (g): 0.3 Cukry (g): 2.3 Vláknina (g): 1.5 Sůl (g): 0.2


Dochucovadla:

sůl, kari, chilli, tymián, parmezán

Postup přípravy

Na přípravu zeleninových chipsů se hodí tvrdší druhy zeleniny - například řepa, celer, mrkev, kedlubna, lze využít i cuketu. Zeleninu očistíme, oloupeme, omyjeme a osušíme. Nakrájíme na velmi tenké plátky. Smícháme v míse s trochou oleje, případně soli a libovolným kořením, lze přidat i parmezán nebo sezamová semínka. My jsme zvolili kombinaci cuketa - parmezán, řepa - tymián, kedlubna - kari, celer - chilli. Dáme na plech na pečící papír a pečeme při 160°C dozlatova. V průběhu pečení můžeme obrátit.

Fotografie





Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (14 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

20. 05. 2018 22:14

Slonik71

Děkuji za inspiraci

18. 05. 2018 08:13

bejbinka

zajímavá inspirace....

17. 05. 2018 11:20

Niraska

Občas dělávám, díky za inspiraci na další varianty :-)

16. 05. 2018 13:17

wwwwilda

Už jsem si kolikrát říkala - nemohli byste fotografie upravit tak, aby se zvětšily při rozkliknutí významněji...? :-)

15. 05. 2018 20:20

zdenalan

Zeleninové chipsy nedělám ale zkusím je, dělám pečenou zeleninu mrkev,petržel, celer, cibule, česnek, kedlubna, červená řepa, vše nakrájim na větši kousky, dám trochu oliv. oleje, koření a dám upéct.

14. 05. 2018 21:30

babicka Eva

Vypadá to velice jednoduše, takže vyzkouším.

14. 05. 2018 17:48

hanajabu

Také je dělám občas hranolky z celeru jako přílohu místo bramborových tak, jako Veve12. Zkusím to i z kedluben a červené řepy.

14. 05. 2018 16:33

martashi

Zeleninové chipsy mám ráda,ale ty průmyslové ne, ty jsou tak mastné, že se nedají jíst

14. 05. 2018 08:29

ajanka

Jako inspirace k posezení myslím že využiji :-).

14. 05. 2018 07:25

nevzdavatse

Tak to vypadá skvěle. Jednou jsem od někoho dostala kupované a bylo to chutné ( i když při průmyslovém zpracování asi dost tučné ). Zkusím to. U nás to sice nevyužijeme u televize, ale hodí se to, když přijde návštěva nebo jako mls na cesty :-).

14. 05. 2018 07:11

Veve12

Chipsy jsem ještě nedělala, ale dělám jako přílohu k masu mrkvové a celerové hranolky :-)

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma