TOPlist


Gnocchi s kuřecím a brokolicí

  • Uživatelský recept
  • Autor: Kat.Ch
  • Porce: 6.00
  • Doba přípravy (min.): 45

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Olej řepkový25
Gorgonzola 48%100
Sojová alternativa ke smetaně na vaření (Alpro)400
Brokolice500
Kuřecí prsa bez kůže (syrová)250
Gnocchi bramborové (syrové)1000

Energetická hodnota celkem: 13003 kJ

Bílkoviny (g): 142, Tuky (g): 118, Sacharidy (g): 369 SAFA (g): 42 Cukry (g): 24 Vláknina (g): 31 Sůl (g): 10

Energetická hodnota na 1 porci: 2167 kJ

Bílkoviny (g): 23.7, Tuky (g): 19.7, Sacharidy (g): 61.5 SAFA (g): 7 Cukry (g): 4 Vláknina (g): 5.2 Sůl (g): 1.7


Dochucovadla:

Sůl, pepř

Postup přípravy

Brokolici očistíme a rozebereme na drobné růžičky, můžeme použít i oloupaný košťál. Kuřecí prsa očistíme a nakrájíme na kostičky asi 2x2 cm, osolíme a opečeme na pánvi dozlatova. Mezitím do vroucí vody dáme vařit gnocchi a brokolici, jakmile gnocchi vyplavou, vše slijeme a přemístíme do pekáče s lžící oleje a opečeným kuřecím masem. Na pánev po smažení kuřete vlijeme smetanu a přidáme gorgonzolu, mícháme do rozpuštění sýra. Omáčku osolíme a opepříme podle chuti a vlijeme do pekáče k ostatním surovinám. Důkladně přimícháme a podle potřeby dochutíme, poté pečeme na 200 stupňů dozlatova.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma