- Autor: Kat.Ch
 - Doba přípravy (min.): 45
 - Uživatelský recept
 - Porce: 6.00
 
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Olej řepkový | 25 | 
| Gorgonzola 48% | 100 | 
| Sojová alternativa ke smetaně na vaření (Alpro) | 400 | 
| Brokolice | 500 | 
| Kuřecí prsa bez kůže (syrová) | 250 | 
| Gnocchi bramborové (syrové) | 1000 | 
Dochucovadla:
Sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 13003 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 142, 
                                                        Tuky (g): 118, 
                                                        Sacharidy (g): 369,
                                                        SAFA (g): 42,
                                                        Cukry (g): 24,
                                                        Vláknina (g): 31,
                                                        Sůl (g): 10
                                                        
                                                        
Energetická hodnota na 1 porci: 2167 kJ
Bílkoviny (g): 23.7, Tuky (g): 19.7, Sacharidy (g): 61.5, SAFA (g): 7, Cukry (g): 4, Vláknina (g): 5.2, Sůl (g): 1.7
Postup přípravy
Brokolici očistíme a rozebereme na drobné růžičky, můžeme použít i oloupaný košťál. Kuřecí prsa očistíme a nakrájíme na kostičky asi 2x2 cm, osolíme a opečeme na pánvi dozlatova. Mezitím do vroucí vody dáme vařit gnocchi a brokolici, jakmile gnocchi vyplavou, vše slijeme a přemístíme do pekáče s lžící oleje a opečeným kuřecím masem. Na pánev po smažení kuřete vlijeme smetanu a přidáme gorgonzolu, mícháme do rozpuštění sýra. Omáčku osolíme a opepříme podle chuti a vlijeme do pekáče k ostatním surovinám. Důkladně přimícháme a podle potřeby dochutíme, poté pečeme na 200 stupňů dozlatova.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






