TOPlist


Kuřecí lasagne

  • Uživatelský recept
  • Autor: Lina.S
  • Porce: 6.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Těstoviny (v suchém stavu)250
Kuřecí prsa bez kůže (syrová)500
Rajčata 400
Rajčatové pyré95
Jogurt bílý polotučný průměr150
Olej běžný (průměr)5
Sýr polootučný polotvrdý 30% průměr 200

Energetická hodnota celkem: 9174 kJ

Bílkoviny (g): 209, Tuky (g): 53, Sacharidy (g): 211 SAFA (g): 30 Cukry (g): 34 Vláknina (g): 16 Sůl (g): 5

Energetická hodnota na 1 porci: 1529 kJ

Bílkoviny (g): 34.8, Tuky (g): 8.8, Sacharidy (g): 35.2 SAFA (g): 5 Cukry (g): 5.7 Vláknina (g): 2.7 Sůl (g): 0.8


Dochucovadla:

sůl, pepř, bylinky podle chuti nebo směs koření na italskou kuchyni

Postup přípravy

Maso umeleme, osolíme a opepříme. Dále přidáme nakrájená čerstvá rajčata a rajčatové pyré. (Rajčatové pyré je možné nahradit v nouzi kečupem a asi by bylo možné použít i rajčata z konzervy.) Okořeníme bylinkami podle chuti (bazalka, oregano, petrželka...), je možné použít sušené i čerstvé nebo směs koření na italskou kuchyni. Směs dobře promícháme. Lasagne dáme do vroucí osolené vody a povaříme asi 5 minut. Lasagne často mícháme, aby se neslepily. Uvařené lasagne scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Předehřejeme troubu. (Používám elektrickou na 200-220 °C). Pekáček nebo zapékací misku vymažeme lehce olejem a na dno rozetřeme bílý jogurt. Masovou směs si rozdělíme přibližně na poloviny a do pekáčku klademe vrstvy v tomto pořadí: lasagne - maso - plátkový sýr - lasagne - maso - plátkový sýr - lasagne - plátkový sýr. (Já jako poslední vrstvu sýru dávám sýr srouhaný.) Pečeme zhruba 45 minut.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma