TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Kuřecí lasagne

Zpět
  • Autor: Lina.S
  • Uživatelský recept
  • Porce: 6.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř, bylinky podle chuti nebo směs koření na italskou kuchyni

Energetická hodnota celkem: 9844 kJ

Bílkoviny (g): 212, Tuky (g): 69, Sacharidy (g): 212, SAFA (g): 41, Cukry (g): 35, Vláknina (g): 16, Sůl (g): 6

Energetická hodnota na 1 porci: 1641 kJ

Bílkoviny (g): 35.3, Tuky (g): 11.5, Sacharidy (g): 35.3, SAFA (g): 6.8, Cukry (g): 5.8, Vláknina (g): 2.7, Sůl (g): 1

Postup přípravy

Maso umeleme, osolíme a pokud chceme i opepříme. Dále přidáme nakrájená čerstvá rajčata a rajčatové pyré. (Rajčatové pyré je možné nahradit v nouzi kečupem a asi by bylo možné použít i rajčata z konzervy.) Okořeníme bylinkami podle chuti (bazalka, oregano, petrželka...), je možné použít sušené i čerstvé nebo směs koření na italskou kuchyni. Směs dobře promícháme. Lasagne dáme do vroucí osolené vody a povaříme asi 5 minut. Lasagne často mícháme, aby se neslepily. Uvařené lasagne scedíme, ihned propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Předehřejeme troubu. (Používám elektrickou na 200-220 °C). Pekáček nebo zapékací misku vymažeme lehce olejem a na dno rozetřeme bílý jogurt. Masovou směs si rozdělíme přibližně na poloviny a do pekáčku klademe vrstvy v tomto pořadí: lasagne - maso - plátkový sýr - lasagne - maso - plátkový sýr - lasagne - plátkový sýr. (Já jako poslední vrstvu sýru dávám sýr srouhaný.) Pečeme zhruba 45 minut.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři