- Autor: ANCINKA
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 20.00

Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cuketa | 700 |
Vejce celé (syrové) | 275 |
Šmakoun klasik | 100 |
šmakoun provensálský | 50 |
Krupice kukuřičná | 35 |
Lučina Linie 35% | 200 |
Šunka selská nejvyšší jakosti | 100 |
Eidam 30% | 150 |
Dochucovadla:
Sůl, pepř, česnek, pažitka
Energetická hodnota celkem: 7137 kJ
Bílkoviny (g): 139,
Tuky (g): 93,
Sacharidy (g): 76,
SAFA (g): 48,
Cukry (g): 25,
Vláknina (g): 19,
Sůl (g): 8
Energetická hodnota na 1 porci: 357 kJ
Bílkoviny (g): 7, Tuky (g): 4.7, Sacharidy (g): 3.8, SAFA (g): 2.4, Cukry (g): 1.3, Vláknina (g): 1, Sůl (g): 0.4
Postup přípravy
Cuketu nastrouháme na hrubém struhadle, posolíme, nechápe vypotit a vyždímáme. K vyždímané cuketě přidejte žloutky, najemno nastrouhaný sýr a šmakoun, česnek a krupici. Dochuťte solí a pepřem. Promíchejte a zlehka vmíchejte tuhý ušlehaný sníh z bílků. Rozprostřete na plech vyložený pečícím papírem a pečte v předehřáté troubě cca 30-40 minut. Po upečené nechte zchladnout, ale ne úplně. Když je placka vlažná, potřeme směsí lučiny a šmakouna s bylinkami, poklademe šunkou a pomocí pečícího papíru, na kterém jsme pekli roládu zavineme. Dáme vychladit .
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.