TOPlist


Databáze potravin

Šunka selská nejvyšší jakosti

Nutriční hodnoty na 100 g/ml:
  • Energie: 730 kJ
  • Bílkoviny: 18.5 g
  • Tuky: 11.1 g
  • Sacharidy: 0.3 g
  • SAFA: 2.1 g
  • Cukry: 0 g
  • Vláknina: 0 g
  • Sůl: 2 g
Šunka nejvyšší jakosti musí dle legislativy obsahovat minimálně 16 % čistých svalových bílkovin a nesmí být při její výrobě použita barviva, škrob, rostlinné bílkoviny a jiné živočišné bílkoviny. Jedná se tedy o nejkvalitnější šunku s nejvyšším podílem masa. Šunka je zdrojem plnohodnotných bílkovin a obsah tuku se může lišit u konkrétních výrobků, obecně však bývá v selské šunce poměrně vysoký, jedná se navíc o tuk s nevhodným složením mastných kyselin. Nevýhodou je také vysoký obsah soli a fosforečnanů, proto tuto šunku konzumujte pouze výjimečně v malém množství.

Náhrada

Vhodnější je šunka s nižším obsahem tuku, například krůtí či kuřecí, vybírejte šunku nejvyšší jakosti nebo výběrovou, které obsahují vyšší podíl masa a neobsahují levnější náhražky.

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma